İklim KriziManşet

BM: Atmosferdeki CO2 yoğunluğu geçen yıl rekor seviyeye ulaştı

0

Dünya Meteoroloji Örgütü (DMÖ), atmosfere yayılan ve küresel ısınmaya yol açan karbondioksit (CO2) konsantrasyonunun 2018 yılında rekor seviyeye ulaştığını duyurdu.

Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde faaliyet gösteren DMÖ, atmosfere salınan karbondioksit gazı hakkındaki raporunu  yayımladı. Madrid’de gelecek hafta düzenlenecek BM İklim Zirvesi öncesi kamuoyuna açıklanan raporda, atmosferde bulunan CO2 oranının, geçen 10 yıl ortalamasından daha fazla olduğu, salımın da daha hızlı bir şekilde gerçekleştiği uyarısı yapıldı.

‘Gelecek nesiller büyük sorunlar yaşayacak’

DMÖ, yıllık bülteninde, atmosferdeki karbondioksit (CO2) yoğunluğunun 2018 yılında milyonda 407,8 birime ulaştığını duyurdu. Bu oran 2017 yılında, 405,5 birimdi.

Raporun yayınlanması dolayısıyla bir açıklama yapan DMÖ Genel Sekreteri Petteri Taalas, “Paris İklim Anlaşması’nın ardından verilen sözlere rağmen, atmosfere sera gazı salımında hiçbir düşüş gözlenmedi. Bu da uzun dönemde, gelecek nesillerin, iklim değişikliğinin yol açacağı hava sıcaklığının artması, deniz su seviyesinin yükselmesi, deniz ve kara ekolojik sistemlerinin bozulması ve olağanüstü hava koşulları gibi ciddi etkileriyle karşılaşacağını gösteriyor” dedi.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.