ManşetHafta SonuKöşe YazılarıKültür-SanatYazarlar

[Bir şarkının hikayesi] All Of Me/ John Legend

0

Tüm zamanların en iyi baladlarından birini yazabilmek ve onu kalbinin derinliklerinden gelen en içten ve samimi duygularla yorumlayabilmek için gerçekten aşık olmak gerekiyor.

Hollywood’un en güzel birlikteliklerinden biri olarak tanımlanan John Legend ve Chrissy Teigen’in aşk hikayesi, hayranları tarafından örnek gösterilen bir hikaye olmuştu. 2007 yılında, 28 yaşında olan Legend, henüz 20 yaşında genç bir model olan Chrissy ile “Stereo” adlı şarkısının müzik setinde tanışmıştı. O gün birlikte geçirdikleri 12 saat, çok uzun süre devam edecek olan romantik bir beraberliğin de başlangıcı oldu.

2013 yılında, menajerlerinden biri ona bir eposta gönderip, Beyoncé’ye “If I Were A Boy” şarkısını yazan Toby Gad ile beraber, nişanlısına hitaben bir şarkı yazması fikrini verdiğinde, Legend’ın nerdeyse 10 yıldır listelere giren hiçbir şarkısı olmamıştı. Sanatçı, en son 2004 yılında “Ordinary People” adlı şarkısı ile bu başarıyı elde etmişti. Menajeri eski bir arkadaşı idi ve Chrissy ile romantik beraberliklerini biliyordu. Ona, Billy Joel’in “She’s Always a Woman”a benzeyen tarzda bir şarkı yazmasını önermişti.

Toby Gad, Billboard Magazin’e parçanın yazılış sürecini şöyle anlatmıştı:

John ne yazmak istediğini biliyordu ve başlangıç için “all of me” sözleri zaten elindeydi. Şarkıyı yazmak üç saatimizi aldı. Sadece ikimiz vardık ve sözleri bir ileri bir geri dengeliyorduk. Bütün kelimelerin dürüstçe seçildiği çok doğal bir akış olmuştu.”

Bu romantik balad John Legend’ın piyanist köklerine tekrar dönüşü oldu.

‘Tüm mükemmel kusurları’ için aşk…

Şarkı, 4 akorluk duygusal bir piyano intro’su ile açılıyor, ardından John Legend, neredeyse şeffaf bir sesle, arka planda tekrar eden akorlara eşlik ediyordu. Geri plandaki müziğin intro olarak kullanılmış olması dinleyicinin hemen şarkının içine girmesini sağlıyordu. Parçayı dinleyen herhangi biri, sözlerini anlamasa dahi, bir aşk hikayesinin söz konusu olduğunu hissedebilirdi. Bu da John Legend’ın samimi, içten ve kalbinin derinliklerinden gelen sıcak yorumu sayesinde oluyordu.

Parça, aynı temanın işlendiği üç bölümden oluşmuştu. Bir dakika kadar süren giriş bölümünden sonra yükseklerde havada asılı kalan tek bir piyano notasının ardından şarkının kalbine giriliyordu:

“Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections”

Ardından Legend falsetto tekniğini kullanarak, dinleyiciye tabiri yerinde ise damardan duygularını akıtıyordu.

Neredeyse birbirinin doğal devamı gibi akan bu üç bölümün iki kere tekrarının ardından bir köprü ile tekrar nakarata geçiliyor ve geri planda sessizleşen piyanonun eşliğinde John Legend harika bir finalle şarkıyı bitiriyordu.

10 hafta boyunca liste başı

Legend, Fuse dergisine şarkının anlamını şöyle aktarmıştı.

Şarkı birbirini dengeleyen şeyleri anlatıyor: Kaybettiğim zaman dahi kazanıyorum; kafam suyun içinde ama nefes alabiliyorum; sana kendimden her şeyi veriyorum, sen kendinden her şeyi veriyorsun. Her şeye pes ettiğiniz aynı anda, her şeyi kazanıyorsunuz ve şarkının tümünde bu tema var. Eğer aşıksanız ve birbirinize bağlıysanız, bir şeylere pes ettiğiniz zaman bile bu durumdan kazançlı çıkabiliyorsunuz”

Şüphesiz şarkıda bu kadar yoğun bir optimizm duygusu olmasında, Legend’in deyimi ile nişanlısının etkisi altında olmasının büyük rolü vardı.

Şarkının siyah beyaz videosunu çifti tanıştıran Nabil Elderkin çekti. Legend, Nabil’i seçerek bir anlamda tabloyu tamamlamış oluyordu. Chrissy Teigen’in de olduğu video, çiftin evlenmesinden kısa bir süre önce İtalya ‘da çekilmişti ve sonunda çiftin Como gölündeki düğününden kısa bir görüntü de yer alıyordu.

“All of Me”, 26 Mayıs 2014’te Pharrell Williams’ın “Happy”adlı hitini tahtından indirerek 10 hafta Amerika Bilboard Hot 100’de # 1 oldu. Ancak “En İyi Pop Solo Performansı “ dalında Grammy’yi “Happy”ye kaptırdı. Parça, 2014’ün en çok satan ve indirilen üçüncü şarkısı olmayı başardı.

Kaynakça

  • Eames T., The Story of ‘All of Me’ by John Legend, 15.10.2020.
  • London A., “All of Me” by John Legend, 26.10.2020
  • Songfacts, “All of Me”
  • Wikipedia, “All of Me”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.