DünyaManşet

Bir deprem de Yunanistan’da

0

Yunanistan‘da, Mora Yarımadası‘nın güneyinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin 20 kilometre derinlikte meydana geldiği bildirildi.

Atina Jeodinamik Enstitüsü, ilk belirlemelere göre, depremin yerel saatle 09.23’te, Mora Yarımadası’nın güneyinde yer alan Kithira Adası ile Girit Adası arasındaki denizde 20 kilometre derinlikte gerçekleştiğini açıkladı.

Yerel basın, 5,9 büyüklüğündeki depremin 258 kilometre uzaklıktaki başkent Atina’dan Girit Adası’na kadar geniş bir bölgede şiddetle hissedildiğini duyurdu.

Arnavutluktaki fayla ilgisi yok

Yunan deprem bilimcileri yaptıkları açıklamalarda, depremin Arnavutluk’ta  dün meydana gelen depremle ilgisi bulunmadığını belirtti. Depremde can ya da mal kaybı olup olmadığına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Bosna Hersek de sallandı

Arnavutluk’un ardından dün Bosna Hersek’de de 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Ülkenin  güneyindeki Nevesin şehrinde yerel saatle 10.20’de meydana gelen deprem depremin merkez üssü Nevesin’in 11 kilometre, başkent Saraybosna’nın ise 74 kilometre güneyi olarak açıklandı. Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen ve başkent Saraybosna’da da hissedilen deprem nedeniyle panik yaşanırken, can kaybı olmadığı belirtildi.

Arnavutluk’ta ölü sayısı 24’e yükseldi

Dün 6,4 büyüklüğündeki depremle sarsılan Arnavutluk’ta ise hayatını kaybedenlerin sayısı 24’e yükseldi. Enkaz altında kalanlar için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Gece boyunca kurtarma ekiplerinin yıkılan binalar altında mahsur kalanlara ulaşmaya çalıştığı ülkede, çalışmalar sürerken, hayatlarını kaybedenlerin sayısı da artıyor.

Depremde en büyük hasarı gören sahil kenti Diraç’ta, binlerce kişi geceyi çadırda geçirdi. Başkent Tiran’da da çok sayıda bina kullanılamaz hale geldi.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ülkenin kuzeyindeki Thumane bölgesinde depremzedeleri ziyaret etti. Ülkede 6,4’lük depremin ardından 100 artçı sarsıntı meydana geldiği belirtildi.

İlk ulaşan Türkiye

Arnavutluk’taki depremzedelere yardım ulaştıran ilk ülke ise Türkiye oldu. Bölgeye Bosna Hersek’ten ulaşan Türk Kızılay ekibi, burada kurulan çadırlarda kalan depremzedelere yardımda bulundu.

Kurtarma çalışmalarına yardımcı olması için komşu ülkelerle Avrupa Birliği‘nden de kurtarma ekipleri bölgeye gönderildi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.