ManşetKadın

Bıçaklı metro saldırganı için istenen ceza belli oldu

0

İstanbul‘da metroda iki kadın yolcuya bıçak çeken zanlı hakkında 18 yıl  3 aya kadar hapis cezası istendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 24 Kasım 2021’de Kadıköy-Tavşantepe hattındaki metroda elinde bıçakla tartıştığı Senanur Damgacı ve annesi Nilgün Mihdiye Damgacı‘ya yönelik hakaret ve tehdit içerikli sözler söylediği gerekçesiyle tutuklanan Emrah Yılmaz hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı.

Saldırgan Emrah Yılmaz elindeki ekmek bıçağını metroda seyahat eden Senanur Damgacı ve annesine doğru savurarak küfretmiş; olayın ardından tutuklanan Yılmaz, kendisini korumak için bıçak çıkardığını iddia ederek anne-kızdan şikayetçi olmuştu.

Yılmaz’ın daha önce babasına bıçakla saldırdığı, kız kardeşini kaçırdığı ve annesini rehin aldığı ancak serbest bırakıldığı belirlenmişti.

İddianamede, şüpheli Emrah Yılmaz’ın “silahla kasten yaralamaya teşebbüs”, “kasten yaralama”, “hakaret”, “halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla silahla tehdit” ile mağdur ve müştekileri karşı “zincirleme şekilde silahla tehdit” suçlarından toplam 6 yıl 7 aydan 18 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi‘ne gönderilen iddianamenin kabul edilmesi halinde Yılmaz’ın yargılanmasına başlanacak.

Sevk yazısından: Bütün kadınların özgürce yaşama haklarına saldırı

Emrah Yılmaz saldırının ardından çıkarıldığı savcılıktan tutuklanmak üzere Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti.  Cumhuriyet Savcısı Fatmagül Yörük sevk yazısında, “Kent yaşamında insanların topluca bir arada bulundukları etkinlik alanları, toplu taşıma araçları ve durakları ile buna benzer yerlerin kişilerin can, mal ve cinsel güvenlikleri açısından daha emin mahaller olduğuna dikkat çekmişti: “Bu yerleşik sosyal kabul ile beraber şüphelinin eyleminin yalnızca müştekilere yönelik değil, o anda trende bulunan yolcuların hatta tüm kadınların özgürce yaşama, sokakta bulunma ve hayatlarına devam etme haklarına saldırıdır.”

‘Şiddet önce dilde başlar’

Yazının devamında kadınların yaşam hakkında sahip çıkmanın tüm toplumun asli görevi olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verilmişti: “Sokaklar, metrolar korku dolu değil, güven dolu olmalıdır. Şiddet ise önce dilde başlar sonrasında eyleme döner, olayda en çok dikkat çeken şeylerden biri de şüphelinin küfürleridir. Küfür şiddettir. Şiddeti yasalara uygulayarak engelleyebiliriz. Kadınların yaşam hakkına sahip çıkmak ve kız çocuklarına güvenli bir gelecek bırakmak tüm toplumun asli görevidir. Bireylerin toplum yaşamının akışına duydukları güvenin örselenmesi ceza, adalet sistemi ve sosyal açıdan onarılması güç zararlara yol açacaktır.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.