KadınManşet

Metro saldırganı hakkında yeni karar: Cezası 11 yıldan yedi yıla düştü

0

İstanbul‘daki Kadıköy-Tavşantepe metrosunda, 24 Kasım 2021’de  tartıştığı kadın ve annesine bıçak çekerek hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle yargılanan Emrah Yılmaz, İstinaf Mahkemesi‘nin karar bozması nedeniyle yeniden yargılandı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi, kararda usul ve esasa ilişkin herhangi bir aykırılığın bulunmadığını belirterek, “kasten yaralama” ve “hakaret” suçları yönünden yerel mahkemenin kararını onamış; “silahla tehdit” ve “halk arasında korku ve panik yaratacak şekilde tehdit” suçları yönünden ise hükmün bozulmasına karar vermişti.

Yılmaz, ilk derece mahkemesinde “hakaret”, “silahla tehdit”, “kasten yaralama” ve “halk arasında korku veya panik yaratacak şekilde tehdit” suçlarından toplamda 11 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmış; kararın ardından dosya İstinaf’a taşınmıştı.

İstinaf Mahkemesi’nin iki suç yönünden bozma kararının ardından  Emrah Yılmaz’ın Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi‘nde yeniden yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına başka suçtan tutuklu sanık Emrah Yılmaz cezaevinden getirildi.

‘Halka tehdit suçu oluştu’

Duruşmada söz alan müşteki avukatı Birsen Baş Topaloğlu, sanığın olaya müdahale etmeye çalışan metrodaki kalabalığa karşı elindeki bıçağı sallayarak ‘hepinizi doğrarım’ şeklindeki sözlerini tehdit içerikli olduğunu belirterek, “Kanaatimizce, burada halka karşı tehdit suçu oluşmuştur. Sanığın bu eylemden ötürü de cezalandırılması gerekmektedir” dedi.

Son sözü sorulan sanık Emrah Yılmaz, suçlamaları kabul etmedi; kendisinin mağdur olduğunu öne sürdü. Sanık avukatı ise müvekkilinin beraatini istedi.

‘Tehdit’ten beş yıl üç ay hapis cezası  

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Emrah Yılmaz’ın,  Senanur Damgacı, Mihdiye Damgacı ve Azize Nur Kaya’ya yönelik “silahla tehdit” suçundan beş yıl üç ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

Öte yandan mahkeme, sanık Emrah Yılmaz’ın üzerinde bulunan bıçağı mağdurlara yönelik sallayarak “O suratını keserim” şeklinde sözler sarf ettiği eylemin belirli kişilere yönelik olduğunu belirterek, bu nedenle bilinmeyen kişilere yönelik tehdit olmadığı gerekçesiyle “halk arasında korku ve panik yaratacak şekilde tehdit” suçundan hüküm verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Toplam yedi yıl 2 ay 15 gün hapis 

Mahkeme 11 Ekim 2022’deki karar duruşmasında, sanık Yılmaz hakkında “hakaret” suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün, “kasten yaralama” suçundan 6 ay, “silahla tehdit” suçundan 5 yıl 3 ay, “halk arasında korku ve panik yaratacak şekilde tehdit” suçundan da 4 yıl hapis cezasına hükmetmişti.

Yeniden görülen davada, “halk arasında korku ve panik yaratacak şekilde tehdit” suçundan hüküm verilmesine yer olmadığı kararı verildi. Sanığın cezası yedi yıl iki ay 15 güne düştü.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.