Spor

Beşiktaş Nihat’ı gönderdi

0

Siyah-beyazlı kulüp, Nihat Kahveci ile olan sözleşmesini karşılıklı olarak feshederek tecrübeli oyuncuyla yollarını ayırdı.

Süper Lig’in 30. haftasında oynanan Konyaspor maçında takım arkadaşı Quaresma ile maç sonrasında da gazeteci Turgay Demir’le kavga eden Nihat Kahveci, NTV Spor’a yaptığı açıklamada, Türkiye kariyerini sonlandırma kararı aldığını söylemişti.

Beşiktaş yönetimi, Nihat’ın geleceği konusunda son kararını verdi. Deneyimli futbolcunun menajeriyle yapılan görüşmenin ardından siyah-beyazlı kulüp, Nihat Kahveci’yle olan sözleşmesini feshetme yönünde karar aldı. Beşiktaş Kulübü, tecrübeli oyuncunun sözleşmesinin feshedildiğini IMKB’ye de bildirdi.

NİHAT KAHVECİ’NİN KARİYERİ
Nihat Kahveci, Beşiktaş “Özkaynak” düzeninin simge oyuncularından biriydi. 1996’da Esenlerspor’dan Beşiktaş altyapısına kazandırılan Nihat, sadece 1 yıl sonra John Benjamin Toschak tarafından “A” takıma alındı. 5 yıl süreyle formasını giydiği Beşiktaş’ta 114 maça çıkıp 27 gol atan yıldız oyuncu, 2002 yılının Ocak ayında, 5 milyon euro karşılığında La Liga takımlarından Real Sociedad’a transfer oldu.

2003-2004 sezonunda çıktığı 32 maçta 23 gol atan ve Ronaldo ile Roy Makaay’ın ardından gol krallığında ikinci sırada yer alan Nihat, İspanya’da 2004 yılının en iyi futbolcusu seçildi. Nihat Kahveci’nin dünya çapında kariyer yapmasını sağlayan Sociedad’da, taraftarlar ona artık “El Turko” diye seslenmeye başlamıştı.

2006 yılında bedelsiz olarak Villarreal’in yolunu tutan Nihat’ın kariyerini daha fazla parlatmasına, yaşadığı sakatlıklar engel oldu. İlk sezonunda sadece 9 maçta şans bulup, 1 gol atabilen Nihat Kahveci, ikinci sezonunda attığı 18 golle dönüş siyalleri verdi.
Villarreal’in ligi ikinci bitirmesinde başrolü oynayan yıldız futbolcu, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası sonrasında ise tam anlamıyla düşüşe geçti. Euro 2008’de özellikle Çek Cumhuriyeti maçında attığı 2 golle A Milli Takımı çeyrek finale taşıyan Nihat, Hırvatistan maçında adalesinden sakatlandı ve şampiyona sonrası ameliyat masasına yatmak zorunda kaldı.

SAKATLIĞIN ARDINDAN
Sakatlığı sonrası 2008-2009 sezonunda istikrarsız bir grafik çizen Nihat Kahveci, 23 maçta gol atma başarısı gösteremeyince, 7 buçuk yıl sonra Türkiye’ye ve eski takımı Beşiktaş’a döndü. Ancak Nihat, yetiştiği kulüpte de bir türlü beklenen çıkışını yapamadı.

Sakatlıklar ve istikrarsız performansı, basında Beşiktaş’ın onun için ödediği toplam 15 milyon euroluk maliyeti gündeme getirdi. Nihat, Beşiktaş’a geri döndükten sonra iki sezonda 34 Süper Lig, 5 Türkiye Kupası, 1 Süper Kupa ve 12 Avrupa Kupası olmak üzere 52 maça çıktı, sadece 9 gol atabildi.
32 yaşındaki oyuncu, son olarak Konyaspor maçında takım arkadaşı Quaresma ve maç sonrası bir gazeteciyle kavgaya varan agresif tavrı ile gündeme oturdu.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.