Kültür-SanatDünyaManşet

Berlin Film Festivali çevrimiçine taşınıyor

0

Her yıl şubat ayında dünya yıldızlarının katılımıyla gerçekleşen Berlin Film Festivali, bu yıl koronavirüs salgını yüzünden önceden planlandığı gibi fiziksel olarak yapılamayacak. Festival yönetimi festivalin, salgının hız kesmemesi ve alınan önlemler nedeniyle şubat ayında fiziksel olarak yapılmasının imkansız olduğunu duyurdu.

Bu nedenle de 11-21 Şubat 2021 tarihlerinde fiziksel olarak gerçekleşmesi planlanan 71. Berlin Film Festivali‘nin çevrimiçi olarak düzenleneceği belirtiliyor. 

Festivalin sinema ve dizi sektörünü buluşturan Avrupa Film Pazarı ise mart ayında yine çevrimiçi olarak yapılacak. Festivalin düzenleyicileri, önümüzdeki haziranda sinemaların yeniden açılması durumunda, bir dizi filmin dünya prömiyerinin yapılacağı bir “mini festival” planlandığını da bildirdi. 

Oyuncu ödüllerinde cinsiyet ayrımını kaldırmıştı

Berlin Film Festivali, sinema sektöründe ve film festivallerinde cinsiyet eşitliğini sağlamak adına bu yıl önemli bir adım atmış, oyuncu ödüllerindeki cinsiyet ayrımını kaldırmıştı.

Geçen yıl 70’incisi yapılan organizasyon, Cannes ve Venedik, Toronto, Sundance film festivalleriyle birlikte dünyanın en prestijli kültürel etkinliklerinden biri olarak biliniyor. Berlin’i diğerlerinden ayıran en önemli özelliği ise seyircilere açık olması. 

2019’da yaklaşık 400 bin bilet satılan festivalde, 4 bini aşkın gazeteci ve eleştirmen için özel gösterimler yapılmış ve basın gösterimleriyle birlikte 500 bin kişi filmleri izlemişti. 

You may also like

Comments

Comments are closed.