Kanal İstanbulEditörün Seçtikleriİfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

‘Berat Albayrak haberine erişim engeli’ haberimize erişim engeli

0

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak‘ın Kanal İstanbul güzergahında arsa aldığına yönelik iddiaların yer aldığı haberlere erişim engeli getirildiğini duyurduğumuz haberimize de erişim engeli geldi.  Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından tarafımıza gönderilen yazıda, Yeşil Gazete’de yer alan erişim engeli haberine yönelik haberin siteden kaldırılması talep edildi.

Haberde yer alan iddialar

Cumhuriyet Gazetesi’nden Hazal Ocak’ın 20 Ocak 2020 tarihindeki haberinde Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergahında yer alan yaklaşık 13 dönümlük araziyi, kayınpederi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projeyi duyurduğu 2011 yılından bir yıl sonra satın aldığı yönünde iddialar yer alıyordu.

Berat Albayrak’ın 12 Şubat tarihli talebi ile İstanbul Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği onlarca haber sitesinde yer alan habere erişim engeli getirmişti. Albayrak daha sonra bir açıklama yapmış, araziyi kendisinin değil, babasının aldığını söylemişti.

Erişim engeline erişim engeli

Erişim engeli haberinin yer aldığı Yeşil Gazete’ye iletilen yazıda “5651 sayılı Kanun’un 9 uncu maddesi çerçevesinde mahkeme hükmünde belirtilen içeriğe erişimin engellenmesi kararı tarafımıza iletilmiştir.  Ancak ‘HTTPS protokolüne’ tabi içeriklere erişimin engellenmesi teknik olarak mümkün olmadığından söz konusu hak ihlali teşkil eden içeriklerin yayından kaldırılmasını ve tarafımıza ivedilikle bilgi verilmesini rica ederiz” denildi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.