BDP’den küresel ısınma için araştırma istemi

BDP, İstanbul’da küresel ısınmanın sonuçlarının bilimsel olarak incelenmesi, etkilerinin ortaya konulması için Meclis araştırması açılmasını istedi.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına verilen önergenin gerekçesinde; doğal bir felaket olan küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin dünyanın önündeki en büyük sorunlardan biri olduğu belirtildi.

Gerekçede, Kyoto Protokolü imzacısı olan Türkiye’de bu konuda hiç bir iyileşme olmadığının Güney Afrika’daki iklim değişikliği toplantısında ortaya konulduğu belirtilerek, Türkiye’nin en büyük nüfusunu barındıran İstanbul’da küresel ısınmanın sonuçlarının bilimsel olarak incelenmesi, kuraklık analizlerinin yapılması, denetimsiz sanayi gelişiminin olumsuz etkilerinin ortaya konulması, 2B arazileri ve 3. köprü projesiyle ormanlar ve ekolojiye ne kadar zarar verileceğinin tespit edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla araştırma komisyonu kurulması istendi.

(Cumhuriyet)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

‘Süper zenginlere vergi’ G20 Zirvesi’nin sonuç bildirisine girdi

Rio'da yapılan G20 Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde dünyayı en çok kirleten süper zenginlere ek vergi, iklim finansmanının artırılması yer aldı; 1.5C hedefi teyit edildi

Gençlerin iklim davası Anayasa Mahkemesi’ne taşındı

İklim aktivisti gençlerin Türkiye'nin ulusal katkı beyanının Paris Anlaşması ile uyumlu olmadığı gerekçesiyle açtığı ve Danıştay'ın reddettiği dava, AYM'ye götürüldü.

Aktivistler ‘nükleer genişlemeye’ karşı uluslararası ortak yanıt için buluşuyor

Nükleersiz Asya Platformu bileşenleri, iklim değişikliğine bir yanıt olarak nükleer enerjinin öne çıkarılmasına karşı uluslararası bir webinarda buluşacak.

Trump fosil yakıt endüstrisi CEO’sunu enerji bakanı olarak seçti

ABD'nin enerji bakanı adayı Chris Wright, iklim krizinin olmadığını ve insanları yoksulluktan kurtarmak için daha fazla fosil yakıt üretilmesi gerektiğini düşünüyor.

Ekim ayında yağışlar yüzde 46 azaldı

Ekim ayı yağışları Ege'de son 40, Marmara'da son 23 yılın en düşük seviyesine indi. Yağışlar normaline göre yüzde 46, geçen yıla göre yüzde 27 azaldı.

EN ÇOK OKUNANLAR