EkolojiKentManşetVideo

‘Sel sularına camlı önlem’ projesine karşı Bartınlılar bir araya geldi

0

Bartın ırmağının kıyısına AKP-MHP ittifakındaki eski belediye yönetimi tarafından yapılan sel baskınlarını önlemek için örülen cam ve beton setlere karşı yurttaşlar tepkili.

Bartın Irmağı İnisiyatifi çağrısıyla bir araya gelen halk, söz konusu önlemin hem kentin nehirle bağlantısını keseceği için hem de yükselen sulara karşı herhangi bir şekilde bir çözüm olmayacağı için imza kampanyası başlattı.

Bartın Irmağı’nın yanı başına yapılmaya başlanan cam set ve beton blokların boyu bir buçuk metreyi geçmezken kentte yıllar önce meydana gelen selde su bu setlerin metrelerce üzerine çıkmıştı.

Söz konusu camları yalnızca birkaç milimetrelik vidalar tutuyor. Öte yandan bu uzun setin aralıklı bir şekilde inşa edilmesi de suları nasıl tutacağı konusunda akıllarda soru işaretleri oluşturuyor.

İnisiyatifin çağrısıyla önceki gün Bartın Yalı mevkiinde, Bartın Irmağı kenarında bir araya gelen Bartınlılar projeye karşı başlattıkları kampanya için destek çağrısında bulundu.

Buluşmaya Bartın Belediye Başkanı M. Rıza Yalçınkaya ve Belediye Meclis Üyeleri, Bartın İl Genel Meclisi Üyeleri, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Bartın TSO Başkanı Halil Balık , CHP İl ve İlçe Yönetimi, Mimarlar Odası Bartın Şubesi Başkanı Selda Çelikyay, DEVA Partisi, İyi Parti, Saadet Partisi, Memleket Partisi, Sol Parti temsilcileri, Bartın Kesk Bileşenleri, Bartın Eğitim İş, Bartın Mahalle Muhtarları, Bartın Barosu ve Bartın STK’ları katıldı.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.