Hayvan HaklarıManşetTürkiye

Bartın’da köpeğe tecavüz davasının ilk duruşması görüldü: En üst sınırdan ceza verilmeli

0
Fotoğraf: Gülnaz Bingöl / csgorselarsiv.org

Bartın‘da tarlada bir köpeğe cinsel istismarda bulunan M.D.’nin yargılandığı davanın ilk duruşması dün Bartın 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada dosya tanığı iki kişinin bir sonraki celse dinlenilmek üzere hazır edilmesine, M.D.’nin ev hapsi bittikten sonra denetimli serbestlik kanunları çerçevesinde 15 günde bir imza atmasına karar verildi. Bir sonraki duruşma ise 23 Şubat saat 10.00’da görülecek.

‘Üzerine düşmüşüm’

Duruşmaya köpeğe bakım veren A.Y., dernek avukatları ile davaya müdahil olma talepleri kabul edilen Bartın Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği, Bartın Çevre ve Kültür ve Doğa Varlıkları Derneği, Hayvan Hakları ve Etiği Derneği ile Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği temsilcileri katıldı.

Duruşmada hakiminin üzerine atılı suçu sorması üzerine M.D, “Ben bahçede çalışıyordum. Biraz uzanayım, yatayım dedim, Köpek gelmiş oraya yatmış. Ben de onun üzerine düşmüşüm” dedi.

M.D,  ayrıca “Zaten görüntüleri çekenler benim hasmımdır. Bana tuzak kurulduğu belli oluyor. Zaten Hakim Bey ben iktidarsızım. Böyle bir şey yapamam” ifadelerini de kullandı.

M.D.’nin avukatı ise failin olay tarihinde fındık bahçesinde yorulduğu için yattığını, bu sırada köpeğin üzerine düştüğünü, köpeğe herhangi bir saldırı olmadığını iddia ederek, sanığın ev hapsinin kaldırılmasını ve görüntüleri çeken kişilerin dinlenmesini talep etti.

‘En üst dereceden ceza verilmeli’

Köpeğe bakım veren A.Y. ise komşularının kendisine attıkları videodan sonra şikayetçi olduğunu kaydetti ve “Burada her şey apaçık ortadadır. Görüntüyü çekenleri sanık M.D ile husumetli olduğunu düşünmüyorum. Ben şikayetçiyim” dedi.

Duruşmada davaya müdahil olan derneklerin avukatları da Türkiye’de hayvanlara yönelik şiddetin önlenmesi için çıkartılan yasanın yürürlüğe girdikten sonra ilk olayın Bartın’da yaşandığını ve bu sebeple de davadan çıkacak kararın emsal bir karar olacağını belirtti. Avukatlar, faile en üst dereceden ceza verilmesini talep etti.

Ne olmuştu?

Temmuz ayında M.D. isimli kişi, Bartın Kayadibi Çavuş Köyü’nde bir vatandaşın sorumluluğu altındaki köpeğe tecavüz etmesi üzerine tutuklanmış ancak yedi gün sonra serbest bırakılmıştı.

M.D.’nin hayvana cinsel saldırıda bulunduğu görüntüler bir kişi tarafından kaydedilmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.