Spor

Barcelona finalde

0

Şampiyonlar Ligi’nde yarı final mücadelesinde Barcelona, ilk maçta deplasmanda 2-0 yendiği Real Madrid ile 1-1 berabere kalarak adını finale yazdıran ilk takım oldu. Böylelikle 18 günlük El Classico fırtınası sona ererken Şampiyonlar Ligi ve La Liga’da Barcelona gülmüş oldu. Real Madrid’in tesellisi ise Kral Kupası…

Yaklaşık 3 haftadır yaşadığımız El Clasico çılgınlığı son maçla devam etti. Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçında 2-0 rövanşında Barcelona sahasında Real Madrid’i konuk etti. 18 gündeki 4. El Clasico’da Real Madrid son 3 maça göre daha ofansif bir yapı ile sahaya çıktı. Barcelona ise İniesta’nın da dönmesiyle klasik düzeniyle sahada yer aldı.

Maça daha önde basarak başlayan Real Madrid, yine de ilerde çoğlamayı başaramadı. Özellikle Di Maria ve Ronaldo buluştukları toplarda pas atacak takım arkadaşı bulamayınca topları kaybettiler. Barcelona ise ilk 30 dakikada bilinenin aksine çok pas hatasıyla oynadı.

MESSİ FIRTINASI
Ancak 31. dakikadan 38. dakkaya kadar tam bir Messi fırtınası esti. 31 ve 33. dakikalarda ceza sahası ön çizgisiden kaleyi yoklayan Arjantinli yıldız golü bulamadı. 35. dakikada orta sahada yaptığı presle Lassana Diarra’dan topu kapan Messi, solundaki Villa’ya pas verdi, İspanyol golcü güzel bir plase ile golü bulmak istedi ancak Casillas vatandaşına izin vermedi. 37. dakikada Messi bir kez daha kaleyi yokladı ancak Casillas yine gole izin vermedi.

Real Madrid 40. dakikada Ronaldo ile etkili gelmeye çalıştı. Sağ kanattan müthiş bir deparla atağa kalkan Ronaldo’nun ceza sahasına ortası Di Maria’ya gelmeden Valdes’in ellerinde eridi. Bu dakikadan sonra herhangi bir pozisyon olmayınca ilk yarı 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

REAL MADRİD’İN GOLÜ VERİLMEDİ
Maçın ikinci yarısına Real Madrid yine istekli başladı. Dakikalar 49’u gösterirken Ronaldo orta sahadan aldığı topla Barcelona defansının üstüne gitti. 3 Barcelonalı defans oyuncusunun arasına giren Portekizli yıldız yerde kaldı, seken topu Higuain aldı, topu ağlara yolladı ancak hakem Frank De Bleeckere Ronaldo’nun düşerken Mascherano’ya faul yaptığı gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

10 DAKİKADA 2 GOL
54. dakikada ise Real Madrid’in umutlarını iyice azaltan gol geldi. Orta sahada topla buluşan İniesta defansın arkasına mükemmel bir pas attı, topla buluşan Pedro ilk yarının yıldızı Casillas’ın yanından topu ağlara yolladı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Ancak Real Madrid bu gole 63. dakikada cevap verdi. Barcelona orta sahasının geri pasında topu kapan Di Maria güzel bir hareketle rakibinden sıyrılıp ceza sahasına girdi, vuruşunda top direkten geri geldi. Tekrar topa sahip olan Arjantinli yıldız, bu kez Mercelo’yu gördü, Brezilyalı oyuncu da topu ağlara yollayarak maçta durumu 1-1 yaptı.

Bu dakikadan sonra Real Madrid’in baskı yapması beklenirken, yine Barcelona’nın pas trafiği çıktı ortaya. Madridli oyuncuların topla oynamasına izin vermeyen ev sahibi ekipte özellikle Messi oyunu çok güzel bir şekilde soğuttu ve maç 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

REAL MADRİDLİ OYUNCULAR YİNE HAKEMDEN MEMNUN DEĞİL
İlk maçı 2-0 kazanmasının verdiği rahatlıkla oynayan Barcelona eski futbolunu gösteremese de zaman zaman oynadığı futbolla yine rakibini çok yıprattı. Real Madrid ise diğer maçlara göre daha ofansif oynamaya çalışsa da istediği pozisyonları bulamadı. Ancak bu maça yine hakem kararları damga vurdu, Real Madrid’in bir golü verilmezken, Madridli oyuncuların sık sık maçın hakemi Frank De Bleeckere’e itiraz etmesi de gözlerden kaçmadı.

ABİDAL’E MÜTHİŞ SEVGİ
Barcelona taraftarı maçın son dakikalarında oyuna giren Eric Abidal’e büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Fransız oyuncu yaklaşık 45 gün önce karaciğerindeki tumör nedeniyle ameliyat olmuştu.

MOURİNHO NOU CAMP’A GELMEDİ
Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid ile Barcelona arasında oynanan ilk yarı final maçında oyundan atılan Jose Mourinho, cezası nedeniyle bu maçta takımın başında sahaya çıkamadı. Portekizli teknik adam takımına taktik vermek amacıyla maçı oteldeki odasından takip etti. Mourinho eğer Nou Camp’a gitmeyi tercih etseydi, maçı UEFA’nın bir görevlisiyle beraber izleyeceği için takımına taktik verme şansını yakalayamayacaktı. (Ntvspor)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.