Spor

Bakırköylü Aras Özbiliz Ermenistan’ı seçti

0

Ajax‘ın alt yapısından yetişip A takıma çıkma başarısını gösteren Türkiye doğumlu Aras Özbiliz (21), milli takım tercihini Ermenistan‘dan yana kullandı.

14 resmi maçta Ajax’ın formasını giyen genç yetenek Ermenistan’ın Erivan kentinde yapılan törenle, Ermenistan A Milli Takımı’nın yeni futbolcusu olarak halka tanıtıldı. Aynı anda Ermenistan başbakanının kendisine verdiği Ermenistan pasaportunu da alan Özbiliz, “Benim kalbim burada, onun için Ermenistan milli takımını seçtim, çok mutluyum. Aslında benim için zor bir tercih oldu. Kendimi daha iyi yetiştirmem açısından teknik direktörüm Frank de Boer, Hollanda milli takımını tercih etmemin daha doğru olacağını söylemişti. Ama ben onu değil, kalbimin sesini dinledim” diyerek hem Ermenistan vatandaşı, hem de Ermenistan A Milli Futbol Takımı’ın yeni futbolcusu olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

ARAS ÖZBİLİZ KİMDİR?

9 Mart 1990, Bakırköy’de doğdu. Kuzey Hollanda’nın Hoorn kentindeki HVV Hollandia amatör kulübünde futbola başladı. 1998 yılında Ajax’ın alt yapısına geçiş yapan genç yetenek, 28 Kasım 2010 tarihinde ilk kez Hollanda 1.Ligi Eredivisie’de Ajax’ın formasını giydi.

Hollanda liginde ki ilk golünü 3 Nisan 2011 de atan Özbiliz’in Ajax’la olan mukavelesi 30 Haziran 2014’de sona eriyor.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.