ManşetTürkiye

Bakan Soylu’dan Gara Operasyonu açıklaması: İHD denen canı çıkasıca dernek

0
Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara Operasyonu‘yla ilgili Mecliste açıklamalarda bulundu.

Bakan Hulusi Akar, “TSK, PKK’ya ağır zayiat verdirmiştir” derken, Bakan Süleyman Soylu ise “Devlet üzerine düşen her görevi yerine getirmiştir” dedi.

Bugün yapılan açıklamalardan önce Bakan Akar ve Bakan Soylu, saat 12.00’de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nu, saat 14.00’te İYİ Parti lideri Meral Akşener‘i de ziyaret etti.

‘Operasyonlar devam ediyor’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak’ın kuzeyinde başlayan operasyonların devam ettiğini söyledi:

Pençe Kartal-2 kara desteği olmadan 35 kilometre derinlikte icra edildi. Kritik ve önemli operasyon, nitelik olarak diğerlerinden farklılık gösteriyor.

Karadan destek ve irtibat olmadan icra edildi. Operasyon için yoğun gizlilik tedbirleri altında geniş hazırlık süreci yaşandı.

Operasyon, kahraman personelimiz tarafından güvenlik tedbirleri alınarak çok zor şartlar altında, her ülkenin yapamayacağı şekilde icra edildi.”

‘Devlet üzerine düşen her görevi yerine getirmiştir’

Bakanı Süleyman Soylu ise , Mecliste yaptığı konuşmasında Gara’da öldürülen asker ve polislerin aileleriyle her üç ayda bir görüşme yaptıklarını söyledi.

“Devletin üzerine düşen her görevi yerine getirdiğini iddia eden Bakan Soylu ise hak örgütleri ve HDP’ye yüklendi: 

… Dedikleri şu, FETÖ ve PKK inşası, Emre Uslu denen müptezelden Avrupa’daki diğer tüm müptezellere kadar terör örgütünden merhamet, vicdan bekleyen vicdansızdır. Terör örgütünden ahlak bekleyen ahmaktır. Terör örgütünden hukuk bekleyen, ‘Acaba bir şey olur mu?’ diye ona yasalanan hain oğlu haindir.

Tam beş kere benim bakan yardımcım bir yılda görüştü ailelerle. Aileleri alıp Irak’a Erbil’e götürdüler ne oldu elleri boş döndüler. Terör örgütünün ilk katliamı mı bu hayır. 1984’ten bu yana terör örgütü, 6 bin 21 sivil katliam gerçekleştirdi.O İHD denilen canı çıkasıcası dernek, bir tanesi için bir laf söyledi mi? Orada Diyarbakır annelerinden 7 tane bunlardan vardı. Devlet burada üzerine düşen her görevi yerine getirmiştir.”

‘Şehitlerimiz onları yenecek’

Murat Karayılan’ı bin parçaya bölmezsek rahat etmeyiz” diyen Süleyman Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu çocuklar kaçırıldıklarında Pervin Buldan dedi ki, ‘biraz misafir edecekler sonra bırakacaklar’. 10 tane çocuğa acımayan, askerime, polisime ve oradaki kahraman jandarmama acımayan sivil vatandaşıma acır mı? Vücut bütünlüklerinin fotoğrafların hepsi burada. İçimiz kan ağlıyor; ama bu fotoğraflara baktığınız zaman Allah şahittir o Murat Karayılan’ı bin parçaya bölmezsek rahat etmeyiz.

Terörle mücadele bugün başlamamıştır fakat en yakın zamanda bu PKK’nın kökünü kazıyarak sona erecektir. Türkiye’de 300’ün altına düştü fakat İran ve Irak 5 bin terörist var. Aynı meseleyi Suriye‘ye yaptıkları için çocukları orada ailelerinden kopararak sözde askere aldıkları için orada 5 bin kişi var. İşimizin bitmediğini söylemek için söylüyorum. Allah şahittir bu PKK ve PYD terör örgütü ailelerimize karşı zafer kazanamayacak ailelerimiz onları yenecek. Terör örgütü şehitlerimize karşı zafer kazanamayacak şehitlerimiz onları yenecek.”

 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.