Spor

Aziz Yıldırım Silivri’de

0
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve şike davasının 23 tutuklu sanığı, yarın yapılacak duruşma için Silivri Cezaevine nakledildi.
Sanıklar, şike davasının süreceği 4 gün boyunca Silivri Cezaevi’nde kalacaklar. Cuma akşamı da yeniden Metris Cezaevine nakledilecekler. Öte yandan, Aziz Yıldırım’ın, avukatları ile görüşme yapmasına izin verilmedi..”Futbolda şike” iddialarına ilişkin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 23’ü tutuklu 93 sanık yarın ilk kez hakim karşısına çıkacak.
FENERBAHÇELİLER, AZİZ YILDIRIM’I YALNIZ BIRAKMAYACAK

Fenerbahçeli taraftarlar, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Şike Davası kapsamında hakim karşısına çıkacak olan tutuklu sanık Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a destek vermek için Silivri Cezaevi önünde hazırlıklara başladı.

Fenerbahçeli taraftarlar davanın görüleceği Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin yanındaki büyük salonun karşısında bulunan tel örgülere panktlar astı. Pankartlarda ‘Fenerbahçeme dokunma”, “Sana söz yine baharlar gelecek”, “Kırılsada kanadımız, asiye çıksada adımız, duyan duysun bilen bilen bilsin böyledir bizim sevdamız” yazılı pankartların olduğu görüldü.

“BİZ SEVGİLİMİZE GELECEĞİZ YARIN”

Fenerbahçeliler Derneği Başkanı İlyas Bulcay, “Davanın 14 Şubata denk gelmesi bizim için özel bir anlam ifade ediyor. Biz sevgilimize geleceğiz yarın. Burada yarın Fenerbahçe taraftarları olacak. Fenerbahçenin başkanı, yöneticileri ve idarecileri yargılanıyorlar.

Biz başından itibaren onların suçsuz olduğuna yürekten inanıyoruz. Sonunda aklanacaklarını biliyoruz” dedi. İlyas Bulcak yarın Türkiye’nin dört bir yanından ve İstanbul’dan Fenerbahçeli taraftarların Silivri’ye geleceğini belirterek, bazı taraftaların kendi özel araçlarıyla geleceğini ifade etti. İlyas Bulcay yarın havanın yağışlı olacağı için taraftarlar için bir çadır kurduklarını belirterek, “Yarın saat 05.30’da Salı Pazarı’ndan konvoy halinde hareket edeceğiz ve buraya kadar geleceğiz. Derneğimiz ücretsiz olarak otobüslerde temin ettiler, herkes katılabilir. Buradaki amaç tutuklu yargılanan yöneticilerimize manevi bir destek vermek” diye konuştu.

“FENERBAHÇE AŞIĞIYIM”

Sanıkları getiren cezaevi araçlarına ambulans ve jandarma ekipleri eşlik etti…

Muğla’dan geldiğini söyleyen Fenerbahçeli bir taraftar da, “Fenerbahçe aşığıyım. Neden aşığım Fenerbahçe’ye; Fenerbahçe stadının içinde sünnet oldum. Bizim bu başkanımıza yapılan haksızlığa karşı destek vermek için, kalktık Muğla’dan buraya geldik” dedi.

“BAŞKANIMIZI VE YÖNETİCİLERİMİZİ SATMADIK”

Fenerbahçe formasını giyerek Silivri Cezaevi önüne gelen Ali Çelik de, “3 Temmuzdan beri büyük bir direniş gösteriyoruz biz. Kamuoyunda yaratılan bütün algılara rağmen başkanımızı ve yöneticilerimizi satmadık bugüne kadar. Sadece adil yargılama için mücadele ettik. Başkanımızı ve yönetcilerimiz bu duruşmadan alınların akıyla çıkacak ve haklı olduğumuzu tüm Türkiye’ye ispat edeceğiz ” şeklinde konuştu.

DAVAYA BAKACAK OLAN HEYET SİLİVRİ’YE GELDİ

Bu arada Şike Davası’na bakacak olan 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci ile birlikte üye hakimlerin sabah saatlerinde gelerek duruşma salonunu incelediği ve yetkililerden bilgi aldığı öğrenildi. Heyetin sabah saatlerinde İnternet Andıcı Davası’na bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyeleriyle birlikte konvoy eşliğinde Silivri’ye geldikleri öğrenildi. Başkan Ekinci duruşma salonu içi ve dışındaki alanın güvenliğinden sorumlu Jandarma yetkilileriye alınan güvenlik önlemleri hakkında bilgi aldı.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.