TürkiyeManşet

Aytaç Ünsal tahliye edildi

0

Adil yargılanma talebiyle 213 gündür ölüm orucunda olan avukat Aytaç Ünsal, dün gece saatlerinde tahliye edildi. Tahliye kararını veren Yargıtay 16. Hukuk Dairesi’nin, Ünsal’ın ‘cezaevi şartlarında kalmasının hayati bakımdan tehlike yaratacağı anlaşıldığından’ iyileşinceye kadar infazının durdurulmasına ve derhal salıverilmesine yönelik verdiği kararın ardından, Ünsal serbest bırakıldı.

Sağlık durumu kötüye giden Ünsal için hastanede hazırlanan raporda bağışıklık sisteminin çöktüğü, pandemi döneminde hastanede kalmasının riskli olduğu ve taburcu edilmesi gerektiği ifade edilmişti. Adli Tıp Kurumu da derhal tahliye edilmesi yönünde rapor vermişti.

Kararın ardından serbest bırakılan Ünsal, “Hepinizin emeğiyle, sevgisiyle, sahiplenmesiyle oldu, hepinizi çok seviyorum, biz kazanacağız” dedi.

ÇHD: Timtik’i tahliye etmeyenler ölümüne sebep oldu 

“DHKP-C üyeliği” suçlamasıyla hapis cezaları verilen avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal, adil yargılanma talebiyle ölüm orucu eylemi yapıyordu. Sağlık durumu kötüleşen Ebru Timtik, eyleminin 238. gününde, 27 Ağustos’ta vefat etmişti.

Ünsal’ın tahliye kararının ardından Çağdaş Hukukçular Derneği’nin (ÇHD) Twitter hesabından yapılan açıklamada, Timtik hakkında da cezaevinde kalamayacağına dair rapor olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, “Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Avukat Aytaç Ünsal’ın tahliyesine karar verdi. Bugün bu kararı verenler, Avukat Ebru Timtik’i sağlık raporlarına rağmen tahliye etmeyip, havasız bir tecrit odasında ölümüne sebep oldular” denildi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.