İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Adli Tıp’ın ‘cezaevinde kalamazlar’ dediği Timtik ve Ünsal tahliye edilmedi

0
 

ÇHD: Tahliye kararı bekliyoruz

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), kararı Twitter hesabından şu ifadelerle duyurmuştu:  

* Adli Tıp Kurumu az önce İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ölüm orucundaki avukat arkadaşlarımız Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal’ın ‘hapishanede kalmalarının uygun olmadığı’ şeklinde düzenledikleri raporu sundu. Mahkemenin tahliye kararı vermesini bekliyoruz.

Bianet‘in aktardığına göre, Timtik ve Ünsal’ın avukatları, bu sabah raporun sonucu çıkar çıkmaz İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesine raporla birlikte tahliye dilekçelerini sundu. Yurtdışındaki avukatlardan gelen 152 dilekçe ile, Türkiye’den onlarca avukatın imzaladığı, tahliye edilmelerini taleplerini içeren dilekçeler de mahkemeye iletildi.  

Ancak talepleri değerlendiren mahkeme iki avukatın da tutukluluğunun devamına karar verdi.

Ne olmuştu?

2017 yılında aralarında Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi avukatlar bürolarına yapılan polis baskını sonucu gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Yargılama sonucunda mahkeme, 18 avukata “örgüt üyeliği” ve “örgüt yöneticiliği” iddialarıyla toplam 159 yıl 1 ay 30 gün hapis cezası vermişti. Avukat Ebru Timtik’e “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 13 yıl 6 ay, avukat Aytaç Ünsal’a ise 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. İki avukat adil yargılanmadıklarını belirterek, adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başlamışlardı. Avukatların İstinaf Mahkemesi’nce onanan dosyası şu an Yargıtay’da. 

You may also like

Comments

Comments are closed.