Ayrımcılık yasası çalıştayları düzenleniyor

Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kurumu Kanun Tasarısı ile ilgili olarak düzenlenen çalıştaylar dizisi devam ediyor.

Bu yasa tasarısı şu anda Başbakanlık’ta. Ancak kendilerini ilgilendiren bölümlerini TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği komisyonu da –bir alt komisyon oluşturmuş- inceliyor. Daha önce de İHOP (İnsan Hakları Ortak Platformu) bu konuda bir rapor sunmuştu.

Bu konu için üç ön çalıştay düzenleniyor:

1. İstanbul’da: 14 Ocak 2010 Cuma günü, Bilgi Üniversitesi Sinema Salonu’nda (10:00 – 18:00)

2. Ankara’da: 15 Ocak Cumartesi Ankara Üni. Cebeci – ATAUM’da (10:00 – 18:00)

3. Diyarbakır’da (Tarih kesin değil) Diyarbakır Barosu ile birlikte, Baro Toplantı Salonu’nda

Toplantıların tümü “Arama konferansı” yöntemiyle yapılacak.

Her toplantıdan “gönüllülük esasına göre” belirlenecek beşer temsilci son çalıştayda Ankara’da bir araya gelerek üç toplantının sonuçlarını birleştirecek ve ertesi gün bu sonuçlar, konu ile ilgili milletvekilleriyle birlikte yapılacak son çalıştayda ele alınacak, “Ortak Payda”lar bulunup birlikte bir yol haritası ve çalışma planı yapılacak.

Bu çalışmada Bilgi Üniversitesi Sivil Toplum Araştırma ve Uygulama Merkezi ile ve Ankara Üniversitesi ATAUM Merkezlerinin yanı sıra İHOP (İnsan Hakları Ortak Platformu), STGM (Sivil Toplum Geliştirme Merkezi) ve PDD (Parlamenter Danışmanları Derneği) de girişime aktif destek veriyorlar.

İlk çalıştay dizisi sonunda alınan bir karar sonuç verdi. TBMM’ye girişte yapılan güvenlik aramasında artık evraklara müdahale edilmeyecek.

TBMM – Sivil Toplum Ortak Çalışma Grupları Girişimi

Uncular Cad. 28- A/2; TR- 34672 ISTANBUL

Tel.: +90 216 492 0504, Fax.:+90 216 532 1840

[email protected]   www.tbmmocg.net

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul’dan Van’a kadar kıyılara eşit ve ücretsiz erişim için eşzamanlı eylemler yapıldı

Kıyı Hareketleri Dayanışma Ağı'nın çağrısıyla, Adalar'dan Van'a kadar ülkenin dört bir noktasında bir araya gelen yurttaşlar, kıyılara ücretsiz ve eşit erişim hakkını, kıyıların korunması gerektiğini dile getirerek hükümete 'Anayasa ve Kıyı Kanunu'nu uygula' diye seslendi.

Kazma Bırak: İklim değişikliğiyle başa çıkabilecek radikal önlemler istiyoruz

Kazma Bırak kampanyası ekibi, Yunanistan'daki yangınlarla ilgili açıklamada bulunarak yangını söndürmenin bir önlem olmadığını, artık bunun için radikal bir çözümün gerektiğini belirtti: 'İklim değişikliğinin etkilerini görmezden gelen, artan orman yangınlarıyla mücadele edebilecek hizmetleri azaltan iktidarlara karşı, iklim değişikliğiyle başa çıkabilecek radikal önlemler istiyoruz.'

Akdeniz foklarının yaşam alanına inşa edilen kaçak iskele sökülüyor

İzmir’in Karaburun ilçesinin Mordoğan Ayıbalığı Mevkii’nde bulunan kaçak iskele, bir yıldan uzun süren yazışmaların ardından nihayet sökülüyor.

ILGA Avrupa: Türkiye’de LGBTİ+’lar hükümetin yasaklarına karşı direniyor

ILGA-Avrupa'nın Türkiye'deki Onur Ayı etkinliklerine ve yürüyüşlerine ilişkin raporunda, Türkiye'deki hükümetin LGBTİ+'lara yönelik nefret söylemlerine, yaptırımlarına, baskılarına ve bunu politikanın bir parçası haline getirerek kurumsallaştırmasına dikkat çekildi. Raporda LGBTİ+'ların direnmeyi sürdürerek yürüyüşleri gerçekleştirdiğine de vurgu yapıldı.

Malatya Çevre Platformu’ndan Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları forumuna davet

Malatya Çevre Platformu, tüm duyarlı çevre kurumlarını ve aktivistlerini 27-28 Temmuz’da Arguvan Türkü Festivali’nin yapıldığı Nazım Hikmet Meydanı’nda düzenlenen Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları formuna davet etti.

EN ÇOK OKUNANLAR