Doğa MücadelesiManşet

Aydos Ormanı’nda kepçeye karşı doğa mücadelesi

0

İstanbul Anadolu yakasında, Kartal ile Sultanbeyli ilçeleri arasında uzanan Aydos Ormanı’nda 10.00 sularında gerçekleştirilen ve Millet Bahçesi projesi için yapıldığı iddia edilen çalışmaların ardından Aydoslular, ormana koştular.

Ormanda üç adet iş makinesi görüntülenirken orman içinde kazılar gerçekleştiği de kameralara yansıdı. Aydos Ormanı’nı geçtiğimiz aylarda ormandaki yıkıma karşı bir doğa mücadelesi ortaya koymak için hayata geçirilen Aydos Ormanı Savunması’ndan (AOS) vatandaşlar ormana giren kepçelerin önünde durarak olaya müdahale ettiler, kazıyı durdurdular. Orman içerisindeki göletin yanındaki bariyerlerin söküldüğü ve orman içinde ağaçlara yakın noktalarda kazılar yapıldığı görüldü. 

İlgili haber: Aydos Ormanı’nda Millet Bahçesi: Ağaç sayısından çok tahribat var

AOS tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamalarda “Canavarsınız, çünkü bu doğayı bitki örtüsünü rant uğruna yok ediyorsunuz. Doğa da tarihte bunun hesabını sorar. Aydos ormanını talan etmenize izin vermiyoruz. Yeter! Orman içindeki çalışmayı durdurduk” ifadeleri kullanılmıştı. 

Konuya ilişkin Yeşil Gazete‘ye konuşan Aydos Ormanı Savunması’ndan Gönül Gümüşoğlu Özer, olay yerine gelen polislere “Şantiye alanı belirtmeden usulsüzce çalışma yapılıyor. Durdurun bu çalışmayı. İnsanların geçtiği bir yer ve güvenli değil. Tehlike saçıyor, proje bile belli değil” dediğini aktardı ve bunun karşılığında aldıkları yanıtın “Eyleme müsade etmeyiz” şeklinde olduğunu aktardı. 

Özer  vatandaş olarak savunmalarını yaptıklarını ve protestolarına devam edeceklerini belirterek Aydos Ormanı’nı korumak için mücadelelerine devam edeceklerini bildirdi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.