Spor

Avustralya Açık’ta hem Çağla hem de Marsel yollarına devam ediyor

0

Dünya üzerinde oynanan 4 Grand Slam Turnuvasından biri olan yılın ilk Grand Slam’i Avustralya Açık’ta eleme müsabakaları devam ediyor. Avustralya Açık’ta ülkemizi temsil eden Marsel İlhan ile Çağla Büyükakçay yollarına devam ediyorlar.

Çağla Büyükakçay

Avustralya Açık elemelerinde ilk turda deneyimli raket Tamarine Tanasugarn ile karşılaşan Çağla Büyükakçay, çok çetin geçen mücadeleyi 4-6/6-2/10-8 ile kazandı.

İlk sette servisini rakibine iki kez kaptırarak bu seti kaybeden milli tenisçi, ikinci sette Taylandlı’nın servisini iki kez kırarak maçı karar setine taşıdı. Karar seti ise müthiş bir mücadeleye sahne oldu.

Skor 6-6 iken servisini kaptıran Çağla, maçta kalmak için servis karşılarken Tanasugarn’ın servisini çalmayı başardı. 7-7’de bir kez daha aynı senaryo gerçekleşti ve skor 8-8’e geldi. 17. oyunu sıfıra karşı rahat kazanan milli tenisçi, 9-8 öndeyken yakaladığı üçüncü maç puanını olumlu kullandı ve ikinci tura yükselen taraf oldu.

Milli raketin ikinci turdaki rakibi Ukraynalı Lyudmyla Kichenok oldu. 1992 doğumlu tenisçi elemelerin 21 numaralı seribaşı oyuncusu Arjantinli Paula Ormaechea’yı 3-6/7-5/8-6 ile alt etmeyi başardı.

Marsel İlhan

Öte yandan tenis sporunda ülkemizi başarı ile temsil eden en önde gelen raket olan Marsel İlhan elemelerin ikinci turunda Danai Udomchoke ile karşılaştı. İlhan maçtan 4-6/6-3/6-1’lik setlerle galip ayrıldı.

Önceki gün  ilk turda Hırvat rakibi Nikola Mektic’i 6-4/6-2 ile geçen milli raket, bugün elemelerin 28 numaralı seribaşı oyuncusu Danai Udomchoke ile karşı karşıya geldi. Mücadeleye pek de iyi başlamayan Marsel daha ilk servis oyununu kaptırsa da 3-3’ü yakalamayı başardı. Dokuzuncu oyunda bir kez daha servisini kaptıran 25 yaşındaki tenisçi ilk seti kaybetti.

Bu noktadan sonra seviyesini yükselten milli tenisçi, diğer iki seti rahatça hanesine yazdırarak elemelerin son turuna çıkmayı başardı.

Marsel üçüncü ve son eleme turunda Ruben Bemelmans ile oynayacak. Elemelerin dört numaralı seribaşı oyuncusu Belçikalı tenisçi, Lucas Pouille’ı 6-4/6-1 ile alt etti.

(Eurosport, Yeşil Gazete)

 

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.