Kültür-SanatManşet

AVM’den çık, sinemana sahip çık!

0

1.İstanbul Tasarım Bienali “Musibet” sergisinin açılışı için aynı isimle hazırladıkları video ve Herkes için Mimarlık ile birlikte kapanma tehlikesi yaşayan Beyoğlu Sineması için yaptıkları kısa filmle adlarını duyuran Sarraf Galeyan Mekanik bir kez daha herkesi AVM’den çıkıp sinemasına sahip çıkmaya çağırıyor.

Daha önce yaptıkları kısa filmden ilhamla bir poster çalışması hazırlayan ekip 14 semte yayılmış 22 bağımsız sinema işletmesini haritada bir araya getiriyor. Haritanın kriterlerini, büyük sinema/eğlence zincirlerinin halkası olmamak ve/veya AVM içinde yer almamak oluşturuyor.

Foto: AVM’den çık sinemana sahip çık_harita

Yapılan çalışma ile kapanan Emek, Alkazar, Rüya, Sinepop gibi işletmelerin ardından gişeye büyük yatırımlarla giremeyecek ulusal ve uluslararası filmlere vizyon imkanı tanıyan sinema mekanlarına dikkat çekmek ve sinema izleyicisine büyük zincirlerin tekelleştirdiği sinema ortamından başka alternatiflerin de var olduğunu hatırlatmak amaçlanıyor.

Sarraf Galeyan Mekanik’in internet sayfasında bulunan nota göre posterin hazırlığı sırasında tüm ilgili işletmelerden telefonla teyit alınmasına rağmen, grafik hazırlık sürecinde Kozyatağı Cinepol’ün de perdelerini kapattığı öğrenildi.

Sinematik deneyimi sokağa taşıyan alternatiflerin daha fazla kan kaybetmemesi için siz de AVM’den çıkın sinemanıza sahip çıkın.

Sarraf Galeyan Mekanik’in diğer işlerine ulaşmak için: sarrafgaleyanmekanik.com/

 

Haber: Gizem Hasırcıoğlu

(Yeşil Gazete)

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.