Spor

Atletico Madrid 5 eksikle çalıştı

0

UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’ın rakibi olan Atletico Madrid, hazırlıklarını sürdürdü.

İspanyol ekibi, teknik direktör Diego Simeone yönetimindeki idmana sakatlıkları bulunan Arda Turan, Diego, Antonio ve Silvio salonda çalışırken, eşi doğum yapan Tiago ise izin alarak Portekiz’e gitti.

İspanyol basınının yoğun ilgi gösterdiği antrenmanı, şu anda hiçbir takım çalıştırmayan İspanyol teknik direktörler Manuel Preciado ve Onessimo Sanchez de izledi.

Öte yandan Atletico Madrid’i takip eden İspanyol gazeteciler, Beşiktaş maçıyla ilgili yaptıkları değerlendirmelerde, ilk maçın önemine dikkat çektiler.

Tele Madrid televizyonu muhabiri Julio Cabos, ”Atletico ligde normal ama sevdiği bu turnuvada favori. Atletico, bu turnuvada sahasında oynadığı maçlarda Rennes’i ve Udinese’yi farklı yendi. Beşiktaş maçına da aynı hedefle çıkacaktır. Turu Türkiye’ye bırakırsa çok zorlanır” dedi.

Marca gazetesinden Jose İgnacio Perez, ”Eşit bir eşleşme gibi gözükse de Atletico daha favori, daha güçlü, daha kaliteli. Beşiktaş’ın da önemli bir gücü var, o yüzden bu turun kilit maçı perşembe günü oynanacak” derken, As gazetesinden Sandra del Estal da ”İspanya’dan bakıldığında Simeone ile çok heyecanlanmış bir Atletico var. Takımdan memnunlar. Rövanşa rahat gitmek için ilk maç çok önemli. Çok büyük favori değil. Beşiktaş da çok formda bir döneminde gelmiyor” değerlendirmesinde bulundu.

İspanyol gazeteciler, Arda Turan hakkında ise, ”Arda büyük bir futbolcu ama ondan daha çok şey bekleniyor. Takımın yıldızlarından biri. Guti, Arda için ‘Türk liginin en iyisi demişti’. O yüzden Arda’dan daha çok şey bekleniyor. İyi maçları kötülerden daha çok oldu ama henüz kendini gösteremedi. Diğer taraftan İspanyol futboluna, Atletico’ya ve taraftarına hemen uyum sağladı” şeklinde konuştu.

BEŞİKTAŞ MADRID’E GİTTİ
Perşembe günü İspanya La Liga takımlarından Atletico Madrid ile karşılaşacak olan Beşiktaş, Madrid’e geldi.

Türk Hava Yolları’na ait özel bir uçakla başkent Madrid’e gelen siyah-beyazlı kafileyi, Barajas Havaalanı’nda Türk ve İspanyol basın mensupları karşıladı. Beşiktaş’ta özellikle Simao ve Quaresma İspanyol gazeteciler tarafından büyük ilgi görürken, her iki futbolcu da yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı.

Siyah-beyazlı kafile, polisler eşliğinde otobüse binerek kalacakları otele gitti.

Beşiktaş, yarın TSİ 20.00’de maçın oynanacağı Vicente Calderon Stadı’nda antrenman yapacak. Teknik direktör Carlos Carvalhal ile bir futbolcu ise antrenmandan 30 dakika önce düzenlenecek basın toplantısına katılacak.

Atletico Madrid ise maç öncesi son çalışmasını yarın TSİ 12.30’da yine maçın oynanacağı statta yapacak.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.