Koronavirüs SalgınıDünyaManşetSağlık

AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi, Covid-19 aşısının klinik deneyleri durdurdu

0
Oxford Üniversitesi ile aşı çalışmalarına devam eden AstraZeneca bugün, yapılan klinik denemelerde bir katılımcının rahatsızlanmasının ardından, rutin prosedürün uygulanarak aşının denemelerine ara verildiğini açıkladı.

Geliştirilen aşı, sonuca en yakın adaylardan biri olarak görülüyordu. Klinik denemelerin durdurulması aşının yıl sonunda kullanıma hazır olacağı umutlarını da kararttı. 

Klinik denemeleri güvenlik verilerinin bağımsız bir komite tarafından incelenmesi için gönüllü olarak durdurduklarını duyuran Astrazeneca, hastalanan kişinin durumu hakkında incelemeleri hızlandırmaya çalıştıklarını ifade etti. Açıklamada, “Bu, klinik denemelerde potansiyel olarak açıklanamayan bir hastalık yaşandığında yapılan rutin bir hamledir” denildi.

New York Times’ın konuya yakın bir kaynağa dayandırdığı haberine göre Britanya‘daki bir hastanın omuriliğini etkileyen bir ilhtilaplanma görüldü.

DSÖ: Aşının güvenliği her şeyden önce gelir

Konuyla ilgili bir sosyal medya etkinliğinde konuşan DSÖ yetkilisi Dr. Soymya Swaminathani şunları söyledi:

“Sadece hız hakkında konuşuyor olmamız,  normalde yapılması gerekeni yapmayacağımız ya da kestirme yola başvuracağımız anlamına gelmez. Süreç oyunun kurallarına göre devam etmeli. Aşı ve ilaçları insanlara vermeden önce onların güvenliğini test etmek zorundasınız. İleriye yönelik Covid-19 tedavisi için bir aşının güvenliği her şeyden öne gelir.” 

You may also like

Comments

Comments are closed.