Dünyaİfade ÖzgürlüğüManşet

Assange’ın doktoru: Ruh sağlığı çok kötü, intihar edebilir

0
İngiltere’deki Belmarsh Cezaevi‘nde tutuklu bulunan Wikileaks kurucusu Julian Assange‘ın halüsinasyonlar gördüğü ve depresyonda olduğu, ABD’ye iade edilirse “intihar tehlikesi olduğu” belirtildi.

UK Merkezi Suç Mahkemesi‘ne bildirildiğine göre, Assange Katolik papaza günah çıkarttı, yakınlarına veda mektupları yazmaya başladı ve vasiyetnamesini hazırladı. 

Duruşmada savunma adına kanıt sunan Kings College öğretim görevlisi nöropsikiyatri profesörü Michael Kopelman, Assange’ın depresyonda olduğunu, halüsinasyonlar gördüğünü, uyuyamadığını ve çok fazla kilo kaybettiğini ifade etti.

‘Sesler duyuyor’

Assange’ın “kendisini aşağılayan ve suçlayan sesler duyduğunu” da dile getiren Profesör, iade davası ABD lehine sonuçlanır veya o yönde sonuçlanacak gibi ilerlerse Assange’ın intihar riskinin çok yükseleceğini kaydetti.  Prof. Kopelman’a göre, Assange iade konusunu neredeyse bir takıntı haline getirdi ve “intihara yönelik bastırılamaz bir dürtüsü” bulunuyor.  

Assange’a ABD’de 18 farklı casusluk suçlaması yöneltiliyor. Wikileaks kurucusu Birleşik Krallık tarafından ABD’ye iade edilirse 175 yıla kadar hapis cezası alabilir.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.