Doğa MücadelesiManşetYerel

Arsuzlulardan madene tepki: Etkinlikte bulaşan virüs ÇED toplantısında bulaşmaz mı?

0
Fotoğraf: Barış Dural

Hatay’ın Arsuz ilçesinde yer alan Hüyük Mahallesi’nde açılmak istenen krom madeni projesine karşı çevre dernekleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasiler ortak bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada bölge halkının itirazlarına rağmen 18 Mart Perşembe günü Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci kapsamında toplantı yapılması planlandığı hatırlatıldı.

Eylem yasak ama ÇED toplantısı yapılıyor

Açıklamada “Orada yaşayan vatandaşların, yaşam savunucularının ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının doğanın ölümü demek olan maden ocağına karşı yaptıkları bütün itiraz ve şikayetleri görmezden gelen yetkililer ülkemizde ve bölgede artan vaka sayıları ve pandemiye rağmen ÇED toplantısını yapmak istiyor” ifadeleri kullanıldı.

Arsuz Kaymakamlığı’nın maden ocağına karşı yapılacak bütün eylem ve etkinlikleri pandemi gerekçesi ile 15 gün boyunca yasakladığı hatırlatılan açıklamada “ÇED toplantısını ise bu yasaklardan muaf tutuyor. Herhangi bir etkinlikte bulaşan virüs ÇED toplantısında bulaşmaz mı?” sorusu yöneltildi.

‘Doğamıza sahip çıkacağız’

Açıklamada “Buradan yetkililere bir kez daha sesleniyoruz bu aldığınız kararı geri çekin, Arsuz’da maden ocakları istemiyoruz. Doğamıza, suyumuza, ormanlarımıza ve yaşam alanlarımıza sahip çıkacağız” çağrısında bulunuldu.

Metne imzacı olan kurum ve bireyler ise şu şekilde sıralandı: Cemevi, Akad
Tunceliler Dayanışma Derneği, Culhalılar Yardımlaşma Derneği, İnsan Hakları Derneği, Arsuz Dayanışma Ağı, Höyük Mahalle Dayanışması, Yaşam Platformu, İskenderun Kadın Platformu, Bakkallar ve Bayiler Odası, Sosyal Haklar, Egitim-iş, Eğitim-sen Arsuz Temsilciliği, Tüm Emekli-sen, Sol Parti, Emep, TKP, TİP, SYKP, HDP, CHP, Milletvekili Suzan Şahin, Milletvekili Barış Atay Mengüllü, Milletvekili Tülay Hatimogilları Oruç, Milletvekili Serkan Topal, CHP Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi İskenderun Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ali Mutlu, Arsuz CHP Belediyesi Meclis Üyeleri Saadet Berkyürek ve Mustafa Gökpınar, Mimar Ercüment Kimyon.

You may also like

Comments

Comments are closed.