ManşetTürkiyeUncategorized

Araştırmacı ve siyasetçi Tarhan Erdem hayatını kaybetti

0

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri, eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve kamuoyu araştırma şirketi Konda Araştırma ve Danışmanlık’ın kurucusu araştırmacı yazar Tarhan Erdem, 89  yaşında hayatını kaybetti.

Bir süredir kalp rahatsızlığı yaşayan Erdem, Muğla‘nın Bodrum ilçesinde kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınmıştı. Erdem’in cenazenin İstanbul’a nakledileceği ve İstanbul’da toprağa verileceği açıklandı.

Erdem, CHP 16’ıncı dönem İstanbul Milletvekili olarak Meclis’te görev yapmıştı. 1977 yılında kısa bir süre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve 1999-2000 yıllarında CHP Genel Sekreterliği görevinde bulunan Tarhan Erdem, 1987 yılında KONDA Araştırma ve Danışmanlık AŞ’yi kurmuştu.

Dünya, Radikal, T24 gibi gazetelerde köşe yazarlığı da yapan Erdem’İn Tıkanan Siyaset (2002), Kapana Sıkışanlar, Oy Aldılar Seçilemediler, Anayasalar ve Siyasal Belgeler (1876-2012), Yasama Meclisi Üyeleri Seçim Kanunları ve Siyasi Partiler Kanunları (1876-2013) adlı kitapları yayımlanmıştır.

Hayat ustamızı kaybettik

Konda Araştırma Şirketi, haberi “Şirketimizin kurucusu, hayat ustamız Sayın Tarhan Erdem’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başımız sağ olsun…” sözleriyle duyurdu.

Şirketin Genel Müdürü Bekir Ağırdır da “Hayat ustamı kaybettim” sözleriyle acısını dile getirdi.

Erdem’in vefatı ardından pek çok siyasetçi üzüntülerini paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eski bakanlarımızdan ve partimizin önceki dönem genel sekreterlerinden, mücadelemize önemli katkılar sunmuş değerli siyasetçi, araştırmacı ve yazar Tarhan Erdem’in vefatından dolayı derin üzüntü duydum.Tarhan Erdem’e Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum” mesajını paylaırken CHP’den çok sayıda vekil ve belediye başkanı da taziye paylaşımlarında bulundu.

Tarhan Erdem’in vefatına DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu‘nu da üzüntü mesajları paylaşırken; kızı Ayşe Erdem‘in eşsözcülüğünü yürüttüğü Yeşil Sol Parti de “Tarhan Erdem demokrat kişiliği, ilkeli duruşu, üretkenliği ve siyasi yaşama özgün katkılarıyla anımsanacaktır” dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın başsağlığı mesajıise şöyle oldu:

“Demokrat ve özgürlükçü kişiliği ile tanıdığımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve CHP Genel Sekreterliği de yapmış olan yazar ve araştırmacı dostumuz KONDA’nın kurucusu bilge insan sevgili Tarhan Erdem’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.  Bir dönem İstanbul İl Eşbaşkanlığımızı yapan ve şimdi Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü arkadaşımız, yoldaşımız sevgili Ayşe Erdem’in de babası olan Tarhan Erdem, Türkiye toplumunun yakından bildiği ve sevdiği bir isimdi. Hayalini kurduğu, özlemini duyduğu ülkeyi inşa etme görevi her zamankinden daha çok omuzlarımızdadır. Kendisini özlemle ve rahmetle anacağız.”

Araştırmacılar ve basın mensupları da, kamuoyu araştırmacılığnın duayenlerinden Erdem’i  kaybetmenin üzüntüsünü dile getirdi:

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.