ManşetSağlıkTürkiye

Araştırma: Salgın başladığında beri Türkiye’de insanların yüzde 60’ı 6,6 kilo aldı

0

Ipsos Araştırma ve Danışmanlık Şirketi‘nin “Koronavirüs Salgını ve Toplum” araştırmasının 49. dönem verilerine göre, koronavirüs salgını başladığından beri Türkiye’de insanların yüzde 60’ının 6,6 kilo aldığı açıklandı.

Ortalama kilo 3,26 arttı.

Kadınlar daha çok kilo aldı

Şubat ayı sonunda düzenlenen araştırmada kişilerin salgın öncesi ve şimdiki kiloları sorulurken, kilo verenlerin oranının yüzde 12, kilosunda değişiklik olmayanların oranı ise yüzde 28 olarak kaydedildi.

Cinsiyetlere göre bakıldığında, kadınlarda salgın başladığından beri kilo alanların sayısı yüzde 65, erkeklerde kilo alanların sayısı ise yüzde 54.

Spor yapanların oranı azaldı

Koronavirüs salgınıyla birlikte, insanların beslenme alışkanlıklarıyla birlikte spor alışkanlıklarında da değişiklikler yaşandı.

Evden spor, egzersiz yapanların oranı arttı. Ancak, spor salonlarına giden kişilerin oranında ciddi azalmalar meydana geldi. Son bir hafta içinde dışarıda spor yapanların oranı ise yüzde 24 civarında.

Salgın sırasında toplumda daha sağlıklı beslenme eğilimi artsa da kişiler daha az spor yapmaya başladı.

İlerleyen dönemde, sadece koronavirüs salgınına yakalanan kişilerin değil, salgın döneminde hareketsiz bir yaşam süren bireylerin de fiziksel sağlıkları üzerindeki araştırmalara daha çok ihtiyaç duyulabilir.

Daha sağlıklı beslenildiği söyleniyor

Bireylerin yüzde 56’sı salgın öncesine kıyasla daha sağlıklı beslendiği söylüyor. Daha sağlıksız beslenenlerin oranı da yüzde 10.

Vücut direncini artırmak için takviye kullanımında da artış yaşandı. Salgın başında yüzde 29’luk bir kısım takviye alırken, son dönemde bu oran yüzde 43 oldu.

Araştırma için istatistiki hata payının yüzde 95 güven aralığında olduğu bilgisi de paylaşıldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.