Dış Köşe

Aptal yerine konmak – Özgür Mumcu

0

Bu memleket çok yalan haber gördü. Ancak son zamanlarda görülen yalan haberlerdeki özensizlik akıl alır gibi değil. Yakalanmak isteyen bir katilin cinayet mahallinde kasten ipucu bırakmasına benzer bir özensizlik bu. Yalan söylüyorlar ve yalan söyledikleri de bilinsin istiyorlar. Eski müttefikleri cemaatle iş tutarken bir çaba vardı. Sahte deliller ustaca düzenlenir, araya bazı gerçek bilgiler sıkıştırılırdı. Cemaati yitireli beri iktidar kanadı amatör bir ruhla hareket ediyor.

Dün Star, Akşam ve Güneş gazetelerinin verdiği “Sümeyye Erdoğan’a suikast” iddiası bu beceriksizliğin son hali.
Belge bir kâğıda yazılmış bir diyalog. Herkes kolaylıkla evde üretebilir. Habere göre Umut Oran ile Fuat Avni müstear isimli kişi Twitter’da doğrudan mesajlaşma yoluyla Sümeyye Erdoğan’a yapılacak suikastı tartışıyor.

Tarihin en hızla çürüyen haberi oldu bu. Konuşmadaki üslup kötü propaganda dizi ve filmlerinden bile aşağı seviyede.
“Sümeyye Erdoğan Amerika’dan gelen tam bir psikopat tarafından suikast uğrayacak. Tayyip Erdoğan bununla uğraşırken CHP seçimlere asılacak. Cemaat para verecek. Böylece Amerika ve İsrail’e yalancı çıkılmayacak.”

Dizilerin aksine bu defa soldan senarist devşirmeyi becerememişler demek ki.

Kabataş’ta saldırıya uğrayan başörtülü yalanı ya da Dolmabahçe’de camide içki içtiler tahrikinden biliyoruz. Yalan söylemekten çekinmiyorlar.

Sahte CD’ler düzenleyecek, gerçeğe yakın belgeler hazırlayacak imkânları, kadroları ve sabırları dahi yok.

Telaş ve panik her yeri sarmış.

AKP grup başkanvekili Meclis’te darp edilen HDP’li iki kadın milletvekili için kendi kendilerini darp ettiler dedi.
Bir AKP’li milletvekili, Meclis’te merdiven boşluğuna itilip yaralanan bir CHP milletvekilini CHP’lilerin aşağı attığını savundu.
Bir yandan şanslıyız. İktidarını kaybetmek istemeyenlerin neler yapabileceğini en çıplak haliyle görmek imkânımız var. Cilalar gitti. İktidar olanca samimiyetiyle karşımızda. Olduğu gibi.

Bir yandan elbette talihsiziz. Her konuda yalan söyleyebilen ve şiddeti Meclis’te dahi siyasetinin doğal bir uzantısı gibi kullanabilen birileri söz konusu.

Biz şerbetliyiz. Zamanında iktidarın cemaatle beraber yürüttüğü dava dosyalarını çalıştık. Daha sofistike yalanları dahi anlayabilecek bir yeteneğe kavuştuk, sağ olsunlar.

O sebeple böyle yalanlarla karşılaşmak biraz üzücü. Otuz saniye dahi şüphe uyandırmayan yalanlar ciddi bir seviye düşüklüğüne işaret ediyor.

Olmamış. Biraz daha çalışın. Olmadı cemaatten biraz transfer yapın.

Bu seviyedeki bir istihbarat performansıyla dünya devleti olmaya soyunulmaz. Bir vatandaş olarak şikâyetim var. Ben iktidarın beni aptal yerine koymasına alışığım ama kendini de aptal yerine koyunca doğrusu biraz rencide oluyorum.

Özgür Mumcu – Cumhuriyet

More in Dış Köşe

You may also like

Comments

Comments are closed.