İklim KriziManşetTürkiye

Antonio Guterres: Türkiye’nin yeni bir iklim eylem planı sunmasını bekliyorum

0
Fotoğraf: UN

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türkiye’nin Paris Anlaşması’nı onaylamasına dair sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Guterres, Meclis’te oybirliğiyle alınan onaylama kararını “Türkiye’nin diğer tüm G20 ülkelerine katılarak Paris Anlaşması’nı onaylamasından memnuniyet duyuyorum” sözleriyle kutladı.

Türkiye’nin yeni sıfır emisyon hedefiyle ilgili de açıklama yapan Guterres, “Türkiye’nin mümkün olan en kısa sürede 2053’e kadar net sıfır karbon salımına ulaşma taahhüdüne uygun bir iklim eylem planı sunmasını bekliyorum” dedi.

Türkiye, altı yıldır onaylamamak için büyük bir direnç ortaya koyduğu Paris Anlaşması’nın onaylanmasına dair kanun teklifini 6 Ekim gecesinde TBMM Genel Kurulu’nda oy birliğiyle onayladı.

Anlaşma temel olarak küresel ısıtmayı endüstri öncesi döneme kıyasla “en az 2 dereceyle, mümkünse 1,5 derece ile sınırlamak için” ülkelerin ortak çalışmasını öngörüyor.

Erdoğan Anlaşma’nın onaylanacağını duyurduğu BM Genel Kurulu’nda 2053 yılında net sıfır emisyon taahhüdü açıklayacaklarını da söylemişti.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.