Doğa MücadelesiManşet

Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde gözaltına alınan ODTÜ’lüler serbest

0

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) önünde ODTÜ ormanındaki yol projesine karşı bin 731 dilekçe veren ODTÜ’lüler, dün belediye meclis toplantısını izlemek istemiş ancak salona alınmamıştı. Ardından beş ODTÜ’lü toplantıyı izlerken, dışarıdaki ODTÜ’lüler de basın açıklaması gerçekleştirmiş, bu sırada güvenlik güçleri ve polis öğrencilere saldırmıştı. Olay esnasında gözaltına alınan altı ODTÜ’lü gece saatlerinde serbest bırakıldı.

Toplantıya katılamayan vatandaşlar ABB önünde bir araya gelmişti. ODTÜ bileşenleri ve güvenlik görevlileri arasında tartışma çıkmasının ardından bazı öğrenciler güvenlikçiler tarafından darp edildi.

Akabinde beş ODTÜ’lü toplantıya girmiş, diğerleri meclis önünde basın açıklaması gerçekleştirmişti. Polis ODTÜ’lülere gaz sıktı ve ODTÜ’lüleri darp etti.

ODTÜ’lüler sosyal medyada “Gökçek’in rezidansları için ODTÜ Ormanı talan edilmesin, rant yoluna hayır demek için gittiğimiz Ankara Belediyesi önünde Mansur Yavaş ve ABB ODTÜ öğrencilerine önce güvenliği sonra polisi saldırttı. Gökçek’e direndik, size de direneceğiz. Ranta ve talana geçit yok” paylaşımında bulundu.

ABB binası önünde altı ODTÜ’lü gözaltına alındı. ODTÜ’lüler Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

You may also like

Comments

Comments are closed.