ManşetTürkiye

Anıtkabir’de Atatürk’e hakaretten tutuklanan Safiye İnci: Özür dilerim, cahilliğime geldi

0

Anıtkabir’de Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaret içeren sözlerinin yer aldığı videosunu sosyal medyada paylaşan Safiye İnci, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Burhan Tezcan koordinesinde sürdürülen soruşturmada ifadesi alındıktan sonra “5186 sayılı Atatürk’ü Koruma Kanuna Muhalefet” suçundan tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.

Hâkimlik sorgusunun ardından İnci dün tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mesut Hasan Benli’nin Hürriyet’te çıkan haberine göre, İnci ifadesinde videoyu kendi isteğiyle çektiğini, kimsenin kendisine yardım etmediğini, herhangi bir amacının da olmadığını dile getirdi.

İnci ifadesinde şunları söyledi:

“Videoyu kendi isteğimle çektim. Bana kimse yardım etmedi. Herhangi bir amacım yoktu. Bir anlık boşluğuma, cahilliğime geldi. 8 yaşından beri kapalıyım. Yaklaşık 6 yıldır da çarşaf giyiyorum. Bu olayı da herhangi bir provoke amaçlı yapmadım. 20 Temmuz 2018 tarihinde Instagram’daki hesabıma çekip attım ve yaklaşık 5 dakika sonra da bu görüntüleri hesabımdan sildim. Halam ve kuzenlerim çektiğim videoyu gördükleri zaman videoyu kaldırmam için beni uyardılar, ben de videoyu 5 dakika içinde kaldırdım. Ardından ailem tarafından özür videosu çekmem yönünden uyarıldım. Ben çekmeyince kuzenim E. A. benim adıma bu özür videosunu çekip kendi Instagram hesabından büyük sayfalara attı. Video içeriğinden kullandığım ifadelerden dolayı çok pişmanım, bunun suç olduğunu bilmiyordum. Herkesten çok özür diliyorum.”

Sosyal medya hesabından çektiği videoyu paylaşan Safiye İnci, Anıtkabir’e zorla gittiğini ve aslında Atatürk’ü sevmediğini belirtirken “Anıtkabir’e geldiğim için utanıyorum. Keşke gelmeseydim. Türkiye’yi Atatürk kurtarmadı. Hani Tayyip’i sevmeyen Atatürkçüler var ya… Atatürk, Tayyip’in b.ku bile olamaz” demişti.

İnci, videonun sosyal medyada viral olmasının ardından 21 Temmuz’da gözaltına alınmıştı.

 

(Hürriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.