ManşetSeçim GünlüğüTürkiye

[Seçim Günlüğü] CHP’li Erkek: Cumhurbaşkanlığında 2 bin 269 sandıkta farklılık tespit ettik

0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Muharrem Erkek, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento Seçimleri’nin ardından ortaya çıkan tutanak ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerindeki uyuşmazlıklara ilişkin açıklamada bulundu. CHP’li Erkek, 2 bin 269 sandıkta farklılık tespit edildiğini aktardı:

“Son derece sağlıklı bir seçim takip sistemimiz var. Cumhurbaşkanlığında 2 bin 269 sandıkta farklılık tespit ettik. Tüm adayların lehine olabilir. Bizim adayımız sayın [Kemal Kılıçdaroğlu] Kılıçdaroğlu aleyhine olanları da tespit ediyoruz. Bunların hepsinin itirazları pazartesi 17.00 itibariyle yapıldı. Milletvekilliği için toplam 4 bin 825 sandıkta CHP ve İYİ Parti aleyhine farklılık tespit ettik. Bunların bazısı 300 oydur, bazısı 1 oydur. Bunların itirazları dün 15.00 itibarıyla yaptık.”

İlçe seçim kurullarında birleştirme tutanakları yapılırken bazı maddi hataların da ilçe seçim kurulları tarafından itiraz olmadan da düzeltildiğini aktaran Erkek, “Örneğin bir sandıkta Kılıçdaroğlu’nun aldığı oylar Muharrem İnce‘ye yazılmış. İtiraz edince bu oylar düzeltilmiş. Bir başka sandıkta Kemal Kılıçdaroğlu 228 oy almış, bu oylar İnce’ye yazılmış ve itiraz üzerine düzeltilmiş. Böyle yüzlerce örnek var” dedi.

“Bütün sandıkların sonuçları bizim tutanaklarımız ve YSK’nın tutanakları karşılaştırılarak gerekli itirazlar yapıldı” diyen Muharrem Erkek, şunları dile getirdi:

“Genel sonuçları değiştirmeyecek nitelikte de olsa her bir oyu takip ediyoruz. Maraş‘ta ikinci milletvekilliğimiz için, İstanbul‘da aynı şekilde. Her oy yakın şekilde takip ediliyor. İstanbul’da toplam 513 sandıkta itiraz yapıldı, bunların da sonuçları takip ediliyor.”

‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır’

9 milyon 332 bin seçmenin iradesini ortaya koymadığını da ifade eden CHP’li Erkek, “Önümüzdeki seçim çok daha basit bir seçim olacak. 14 Mayıs’taki seçim bitti ve kazananı olmadı. Cumhurbaşkanı seçmenden güvenoyu alamadı. Lütfen herkes sandığa gitsin. Özellikle gençler, kadınlar. Bu seçim çok daha basit. Sağ taraftaki adaya oy verirken, eşitliğe, özgürlüğe, liyakata, hakkaniyete, demokrasiye oy vereceğiz” dedi. Erkek şunları aktardı:

“Tek adam rejimine oy vermeyeceğiz, demokrasiye oy vereceğiz. Liyakatsizliği, adaletsizliği, baskıları, istikrar diye pazarlamak isteyen bir zihniyet var. Öyle ya bütün gücü tek kişiye verdiğiniz sonuç ortada. Ekonomik kriz ortada. Eğitim, adalet, sığınmacılar. Türkiye’nin bütün sorunları daha da derinleşiyor. 28 Mayıs’ta bunu da kararını verecek seçmen.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün dediği gibi ‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır’. Biz CHP olarak kurtuluşun ve kuruluşun partisi olarak, bizim temelimizde Anadolu ve Müdafaa-i Hukuk vardır. Biz hiçbir zaman umudumuzu yitirmedik, yitirmeyeceğiz. Çocuklarımız geleceği için, gelecek nesiller için…”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.