Ekolojik YaşamHafta SonuManşet

Analı Kuzulu Oyun Kampları : Annelere bebelere özgürlük

0
Hızır Kamp dome

Adından da anlaşılacağı gibi, analara ve çocuklarına yönelik oyun kamplarından bahsediyoruz. Proje yürütücüleri Yeşin Aydemir ve Burcu Çelebi Öziş.

Babalar gelmek isterlerse geri çevrilmiyorlar tabii ama daha çok annelerin üzerindeki yükü almak üzere tasarlanmış programları içeriyor Analı Kuzulu.

Anneliğe ve kadınlığa biçilmiş rollerin hiçbiri burada yok ne mutlu ki. Yemek yapmak, çamaşır yıkamak, bulaşık makinasını yerleştirmek, etrafı toplamak, misafir ağırlamak, yorgun olsanız da çocuğunuzu oyalamaktan bir süreliğine azatsınız (Feministlerin çok sevdiğim ‘Bırak evi bok götürsün’ söylemiyle ilgili bir yazıyı buraya eklemek isterim).

Analı Kuzulu bu sene, yıllardır gerçekleşen Yaşam Okulu’nun temalarından Doğa Gözlem Okulu ile Ses-Müzik-Hareket Okulu’nu devralıp ilerlemeye karar verdi.

Bu sene kamplar 5-11 yaş grubuna yönelik.

Hızır Kamp dome

Hızır Kamp dome

2016 Programı:

Her iki programın içeriğinde yoga, doğa yürüyüşü, serbest zaman, masal çemberi, kadın çemberi, homeopati sohbeti, müzik sohbetleri, origami, el becerilerini geliştiren faaliyetler, dans, ateş başı muhabbetleri, annelerle sağlıklı gıda sohbeti, tohum topu hazırlama, tişört boyama, doğa defteri hazırlama, ağaç tanıma, bitki tanıma ve tarih yaklaştığında paylaşılacak sürprizler var.

Doğa Gözlem Okulu:

7-13 Ağustos’ta Burcu Meltem Arık’ın eğitmenliğinde Hızır Kamp’ta olacak (Mehmet Alan Köyü-Edremit-Kaz Dağları). Bitkiler, tohumlar incelenecek, böcekler gözlenecek, yürüyüşler yapılacak ve herkesin bir doğa defteri olacak.

Hızır Kamp, yürüyüş.

Hızır Kamp, yürüyüş.

Hızır Kamp’ta dereye girmek için mayolarınızı, yürüyüş için rahat ayakkabılarınızı, boyamak için hem kendinize hem kuzunuza düz renk bir tişört alın yanınıza! Akşamlar için bir fener, şart değil ama almanız iyi olur.

Ses-Müzik-Hareket Okulu:

21-27 Ağustos’taki etkinlik Talin Büyükkürkciyan’la danslı şarkılı ve Pınar Akça ile ritm ve müzikler eşliğinde Pastoral Vadi’de gerçekleşecek (Yanıklar Köyü-Fethiye).

Pastoral Vadi için de bir el feneri getirmeniz iyi olur. Yine mayolarınızı, rahat ayakkabılarınızı, düz renk tişörtlerinizi unutmayın. Bunlar haricinde bez çantalarınız ve oyunlarda kullanılacak tüm malzemeler Analı Kuzulu ekibinden.

Analı-Kuzulu’nun daimi eğitmenlerinin bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz:

Analı Kuzulu ekibi. 2015 Çamtepe.

Analı Kuzulu ekibi. 2015 Çamtepe.

Hani o okuyamadığın kitap vardı ya, git bitir göl kenarında. Göz kulak oluruz biz kuzuya.

Analı Kuzulu, başını kaşıyacak vakit bulamayan annelere başlıktaki sözü vaad ediyor. Anneler istediklerini yaparken kuzular tişörtlerini boyayacaklar, bir ağaç tepesinde sallanacaklar belki, belki de resim yapacaklar.

Altın Kamp

Altın Kamp

Analarla çocuklar tamamen ayrı kalmayacak elbette, beraber yapılacak etkinlikler de bol. Gün boyunca yapılacak aktiviteler sonunda akşamları ateş başında şarkılar söylenecek, masallar anlatılacak, derin sohbetler yapılacak.

Hızır Kamp

Hızır Kamp

Kamplarla ilgili tüm linkler de aşağıda:

Analı Kuzulu: http://www.analikuzulu.com
Hızır Kamp: http://www.hizirkamp.com
Pastoral Vadi: http://www.pastoralvadi.com

Bu sene ben de yoga derslerimle bu güzel ekibe ve misafirlere eşlik edeceğim Hızır Kamp’ta. Kuzularınızı kapıp gelin, şehirde pişmeyin, nereye gideceğiz derdinden kurtulun.

Kayıt ve rezervasyon için Burcu Çelebi yardımcı olacak, fiyat, ulaşım, konaklama detaylarını kendisinden öğrenebilirsiniz: Burcu Çelebi / +90 533 3208924 / [email protected]

39-Ceylan-Yurdakuler

 

Ceylan Yurdakuler

You may also like

Comments

Comments are closed.