ManşetHayvan Hakları

Altı yıl boyunca boynunda lastikle yaşayan timsah kurtarıldı

0

Endonezya‘da altı yılı aşkın bir süredir boynundaki lastikle yaşamak zorunda bırakılan timsah, nihayet kurtarıldı. Timsahın boynundaki motosiklet lastiği bir vatandaş tarafından çıkarıldı.

Endonezya’nın yerlileri tarafından “buaya kalung ban” (lastik kolyeli timsah) olarak adlandırılan timsah, ilk olarak 2016’da Endonezya’daki Palu Nehri yakınında görüldü. Yerel halk tarafından fark edilen timsah endişelere yol açtı. Timsah, altı yılı aşan sürenin sonunda motosiklet lastiğinden kurtarıldı.

Ajanimo’dan Sinem Ergüven‘in aktardığına göre; timsahın 7 Şubat’ta lastikten kurtarılma anları kameralara yansıdı.  Akabinde video sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. Lastikten kurtarıldıktan timsah daha sonra tekrar nehre bırakıldı.

 

NBC timsahı Tili isminde bir kuş tüccarı yakaladığını duyurdu. Tili timsahı besleyerek çenesine bir ip bağladığını ve böylece lastiği çıkarabildiğini söyledi. Tili timsahı lastikten kurtarmak için 3 hafta boyunca aynı işlemi denediğini söyledi.

Bu timsahın ilk kurtarma denemesi değildi. Daha önce de Endonezyalı yetkililer, hayvanı içinde bulunduğu çıkmazdan kurtarabilecek herkese belirsiz bir ödül teklif etmiş ancak bir ay sonra kamu güvenliği endişelerini öne sürerek yarışmayı iptal etmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.