ManşetTürkiye

Altı aydır tutuklu bulunan Cihan Erdal için seslendiler: Arkadaşımızı serbest bırakın

0
Görsel: freeCihanErdal

Kanada’daki Carleton Üniversitesi’nde doktora öğrencisi olan ve tez saha çalışmasını sürdürmek üzere İstanbul’da bulunduğu sırada, Kobani Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Cihan Erdal, bugün mahkeme karşısına çıkıyor.

HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 108 kişiden 28’inin tutuklu yargılandığı  Kobane Davası’nda tutukluluk incelemelerinin yapılacağı duruşma Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

2 Nisan Cuma günü saat 09.30’da başlayan duruşma öncesinde #CihanErdalaÖzgürlük etiketiyle sosyal medyada düzenlenen kampanyada Cihan Erdal’ın hukuksuz tutukluluğunun sonlanması talep edildi.

‘Tek delil iki sosyal medya paylaşımı’

freeCihanErdal hesabından yapılan paylaşımda “Cihan Erdal altı aydır keyfi ve hukuksuzca Sincan’da tutuklu. Hakkında sunulan tek delil iki tane sosyal medya paylaşımı” denildi.

Erdal’ın tutukluluğuna Avrupa Genç Yeşilleri‘nden (FYEG) de tepki geldi. Yapılan paylaşımda “Cihan’ın duruşması yarın sabah. Tüm siyasi tutukluların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini yineliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Neler yaşandı?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla başlatılan Kobani olaylarına ilişkin yedi ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında HDP’li isimlerle birlikte akademisyenler; Cihan Erdal, Prof. Dr. Beyza Üstün ve Can Memiş de 25 Eylül Cuma günü gözaltına alındı.

Kanada’da doktora öğrencisi olan Erdal, tez araştırması kapsamında İstanbul’daydı. Erdal, 2 Ekim Cuma günü tutuklandı. Erdal, altı aydır hukuksuz bir şekilde Ankara’daki Sincan Cezaevi‘nde tutuluyor.

2 bin 500 akademisyenden çağrı

Kanada, Avrupa ve ABD’den çok sayıda akademisyen, öğrenci ve sivil toplum örgütü, Kobani operasyonu sırasında tutuklanan sosyolog akademisyen Cihan Erdal için büyük bir kampanya başlatmıştı. İki haftalık sürede kampanyaya 2 bin 500 kişi imza atmıştı.

Kampanyaya destek verenler arasında Enzo Traverso, Judith Butler, Etienne Balibar, Noam Chomsky, Silvia Federici, Toni Negri ve Wendy Brown gibi dünyaca ünlü birçok akademisyen bulunuyordu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.