Günün ManşetiManşetTürkiye

Alper Akyüz’e 2 yıl 6 ay hapis cezası

0

25. Ağır Ceza Mahkemesi (ACM), akademisyen Alper Akyüz’e “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. “Duruşmadaki tutum ve davranışları” gerekçe gösterilerek cezada indirime gidilmedi.

Barış İçin Akademisyenlerin “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için “Terör örgütü propagandası” ile suçlamasıyla yargılanan akademisyenlerin duruşmaları devam etti.

25. ACM’de duruşması görülen Alper Akyüz’e  “TCK’nın 314/2, TMK’nın 5/1 ve TCK’nın 220/7 maddeleri kapsamında düzenlenen “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 

Mahkeme “sanığın savunmalarında mahkeme heyetini küşük düşürücü nitelikte, savunmayla ilgisi olmayacak şeklindeki beyanlarında gözlenen tutum ve davranışlarını aleyhine değerlendirerek” verdiği cezada indirim yapmadı.

Üye hakimlerden biri karara muhalefet şerhi düşerek “sanığın TMK 7/2’ye göre cezalandırılmasını düşündüğümden karara muhalifim” dedi.

Verilen ceza 2 yılın üstünde olduğu için hükmün açıklanmasının geri bırakılması (HAGB) hükümleri uygulanmadı. Ertelenmeyen cezayla ilgili son hükmü istinaf mahkemesi verecek. Mahkeme hapis cezası kararını onaylayacak ya da bozacak.

***

Sadece sessiz kalmış olmamak için ve yetersiz olduğunu bilerek… – Alper Akyüz

.

(Bianet)

You may also like

Comments

Comments are closed.