DuyurularManşetYeşillerden

Yeşil Politika Okulu başvuruları başladı

0

Yeşil Düşünce Derneği yeşil düşüncenin yaygınlaşması, yeşil politikalara dair bilgi ve farkındalığın artması ve toplumsal sorun alanlarına dair yeşil politik bir düşünce ve dilin gelişmesi amacıyla başlattığı Yeşil Politika Okulu’nu yeniden açıyor.

13 Temmuz – 9 Ekim tarihleri arasında, çevrimiçi gerçekleşecek programa Türkiye’nin bütün illerinden katılmak mümkün. Katılımcı adaylarının 3 Temmuz gece yarısına kadar başvurularını tamamlaması bekleniyor.

Yeşil Politika Okulu nedir?

Yeşil Düşünce Derneği’nin program koordinatörü Emine Özkan, Yeşil Politika Okulu Programı’nın günümüzün toplumsal sorunlarını ve politik tartışmalarını yeşil düşünce ve yeşil politika temelleri üzerinden ele almayı ve katılımcıları ile değerlendirmeyi sağlamak için programı yeniden başlattıklarını söyledi.

Özkan, Yeşil Politika Okulu’nda 3 ay boyunca iklim krizi, Türkiye’nin iklim politikaları, doğa korumacılık anlayışı, LGBTİQ+ hakları, kadın hakları, yurttaşlık ve azınlık hakları, barış politikaları, kırsal yaşam ve kent politikaları, adil sağlıklı gıda ve tarım politikaları, enerjinin demokratikleşmesi gibi pek çok konuyu ele alacaklarını ifade etti.

 

Eğitimciler ve aktivistler bir arada

Müfredatın hazırlanmasında ve eğitim araçlarının belirlenmesinde konusunda uzman eğitimciler ile çalıştıklarını belirten Özkan “Destek aldığımız uzman eğitimcilerle ve aktivistlerle birlikte, çok yönlü ve şenlikli bir program hazırladık. Katılımcılarımızla birlikte zenginleştireceğimize inandığımız programın Türkiye’de ekoloji mücadelesine büyük katkı sunmasını umuyoruz” dedi.

Programda yer alacak eğitimcilerin listesi ise şu şekilde: Dr. Öğretim Üyesi Alper Akyüz, Rana Göksu, Dr. Ümit Şahin, Dr. Sinan Erensu, Orhan Esen, Dr. Nil Mutluer, Sema Semih, Dr. Öğretim Üyesi Serkan Köybaşı, Doç Dr. Olgun Akbulut, Dr. Öğretim Üyesi Zülfiye Yılmaz ve Doç Dr. Ahmet Atıl Aşıcı.

Nasıl başvurulur?

Emine Özkan, Yeşil Politika Okulu’nun, yerelde politik ve ekolojik mücadele alanlarında aktivizm yapan ve yapma motivasyonu olan kişiler, kimlikleri sebebiyle ayrımcılık ve ötekileştirmeye maruz alan kişiler ile yeşil politika perspektifini çalışma alanları, bulunduğu örgüt ya da yerelde yaygınlaştırmak isteyen kişiler başta olmak üzere herkese açık, katılımcı ve şenlikli bir aktif eğitim programı olduğunu belirtti.

Bilginin farklı demografik ve coğrafi topluluklara yayılabilmesini hedeflediklerini ifade eden Özkan, İstanbul dışından katılımcıları çoğaltmak için duyuruyu küçük şehir ve kasabalara yaymak için destek çağrısında bulundu.

Program hakkında detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için derneğin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.