DünyaManşet

Almanya’daki sel felaketinde can kayıpları artıyor: 103 kişi hayatını kaybetti

0

Almanya‘da çarşamba gününden beri etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle can kaybı sayısı 103’e yükselirken, yüzlerce kişiden de haber alınamıyor.

Çok sayıda kişiden hala haber alınamadığı için de ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Bin 300 kişiden haber alınamıyor

Paylaşılan son verilere göre, Rheinland-Pfalz eyaletinde 60, Kuzey Ren-Vestfalya‘da 43 kişi yaşamını yitirdi.

Rheinland-Pfalz eyaletinin kuzeyinde yer alan Ahrweiler‘da telefon şebekelerinde yaşanan arızalar nedeniyle ulaşılamayan kişilerin de dahil olduğu bin 300 kadar kişiden haber alınamadığı kaydedildi.

Erftstadt-Blessem bölgesinde de, sular altında kalan veya toprak kayması nedeniyle çöken evlerin bulunduğu, evlerden polisin acil hatlarına çok sayıda arama yapıldığı bildirildi.

Bölgenin güneyindeki Baden-Württemberg eyaletinde de su seviyelerinin yükselmesi beklenirken; meteoroloji ülkenin güneybatısında özellikle de küçük göl ve nehirlerde su seviyesinin aniden yükselebileceği uyarısında bulundu.

Merkel’den açıklama

Almanya Başbakanı Angela Merkel de yaptığı açıklamada yaşanan sel felaketinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve şunları söyledi:

Bu felakette hayatını kaybedenler için üzülüyorum. Sayısını hala bilmiyoruz. Ama çok olacak.”

Merkel, “Yoğun yağmur ve sel sebebiyle insanları bulamıyoruz” derken, kayıp olanları bulmak için tüm çalışmaların yapılacağını da sözlerine ekledi.

Belçika’da ölü sayısı 14’e yükseldi

Aşırı yağışların vurduğu Belçika‘da da ölü sayısının 14’e yükseldiği, beş kişinin de kayıp olduğu açıklandı.

Ülkenin doğusunda yoğun olarak meydana gelen yağışlardan en çok Liege, Verviers, Spa, Namur ve Limburg gibi bölgeler etkilendi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.