DünyaManşet

Almanya ve Belçika sele teslim: Ölü ve kayıplar var

0

Almanya ve Belçika da sel felaketine teslim oldu. Almanya’da yakın tarihin en büyük sel felaketi yaşanırken, 103 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de kaybolduğu bilgisi paylaşıldı. Çok sayıda kişiden hala haber alınamıyor ve ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Belçika’da da şiddetli yağış sebebiyle 14 kişi öldü, yüzlerce kişi bulundukları bölgeden tahliye edildi.

Bazı evler yıkıldı

Almanya’nın Kuzey Ren-Vesfalya ile Rheinland Pfalz eyaletlerini etkisi altına alan şiddetli yağış çarşamba gününden beri etkisini sürdürüyor. Rheinland-Pfalz eyaletinde 60, Kuzey Ren-Vestfalya’da 43 kişi yaşamını yitirdi.

Yağışlar sebebiyle pek çok yerleşimde su baskınları yaşanırken; nehirler taştı, bazı evler ise yıkıldı.

Rheinland Pfalz eyaletine bağlı Ahrweiler’da bin 300 kadar kişiden haber alınamadığı duyuruldu.

Köln kentinin yakınındaki Erftstadt-Blessem bölgesinde de sular altında kalan ya da toprak kayması nedeniyle çöken evlerin bulunduğu, evlerden polisin acil hatlarına hala çok sayıda arama yapıldığı kaydedildi.

Mahsur kalanlar tahliye edilmeye çalışılıyor

Bölgedeki felakete Ahr Nehri‘nin taşmasının neden olduğu bildirilirken, nehrin kenarında yer alan altı evin de taşkında yıkıldığı kaydedildi.

Bir yandan orduya air araçlar toprak kayması sonucu kapanan yolları açmaya çalışıyor, bir yandan da helikopterler evlerinin çatılarında mahsur kalanları tahliye etmeye çalışıyor.

Selden en fazla etkilenen bölgelerin başında gelen Schuld bölgesinde 25 evin tamamen çökmek üzere olduğu bilgisi paylaşıldı.

Leverkusen‘de sel riskiyle bir hastaneden 400 kişi tahliye edildi.

Yüzlerce kişi tahliye edildi

Belçika’da ise sağanak yağış sebebiyle şu ana kadar 14 kişi hayatını kaybetti.

Ülkenin Liège bölgesinde yüzlerce kişi tahliye edildi, mahsur kalanları kurtarma çalışmaları da devam ediyor. Bölgedeki nehirlerin taşması nedeniyle de bazı kentler boşaltıldı.

Yetkililer, halka “Evlerinizden çıkmayın, mümkünse evden çalışın” uyarısı bulundu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.