Alman yenilenebilir enerji sektöründe istihdam rekoru

Alman yenilenebilir enerji sektöründe çalışan kişi sayısının beklentilerinde üzerinde gerçekleşerek 340.000 kişiye ulaştığını söylendi.

Alman Çevre Bakanı Norbert Roettgen yaptığı bir açıklamada bakanlığı tarafından yapılan bir çalışmaya göre Alman yenilenebilir enerji sektöründe çalışan kişi sayısının beklentilerinde üzerinde gerçekleşerek 340.000 kişiye ulaştığını söyledi. Bu yüksek rakamın içinde proje danışmanlığı, üretim ve kurulum gibi bir çok farklı iş kolu bulunmakta.

Rakamlar Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya’da 2004 yılından bu yana sektördeki istihdamın iki kattan daha fazla arttığını göstermekte. Ülkede 2004 yılında yenilenebilir enerji sektöründeki çalışan sayısı 157.000 iken bu rakam 2008 yılında 250.000’e ulaşmıştı. Beklentiler 2020 yılında bu rakamın 500.000’i aşabileceği yönündeydi.

2000 yılında ülkede yürürlüğe giren ve ülkenin yenilenebilir enerji kullanımı ile bu alana yönelik sanayinin güçlendirilmesini hedefleyen bu amaçla sektöre yönelik önemli teşvikler getiren Yenilenebilir Enerji Kaynakları Yasasının (Erneuerbare-Energien-Gesetz) yürürlüğe girmesinin ardından ülkenin yenilenebilir enerji sektörü hızlı bir büyüme ivmesi yakalamıştı.

Her ev ve işyerini potansiyel bir enerji üreticisi haline getiren yasanın hedeflerinden biri olan toplam enerji kullanımında 2010 yılında yüzde 12.5 oranına ulaşma hedefi ise 2007 yılının ortasında aşılabilmişti. (yesilekonomi.com)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yerel örgütler ‘nefes alan Türkiye’ için kömürden adil çıkış istiyor

16 yerel iklim ve çevre örgütü, COP29'a kalabalık bir heyetle katılan Türkiye'den kömürden adil bir çıkış takvimini açıklamasını talep etti.

Aktivistler ‘nükleer genişlemeye’ karşı uluslararası ortak yanıt için buluşuyor

Nükleersiz Asya Platformu bileşenleri, iklim değişikliğine bir yanıt olarak nükleer enerjinin öne çıkarılmasına karşı uluslararası bir webinarda buluşacak.

Karaburun Koruma Alanı’nda tarım alanları üzerine bir GES girişimi daha

İzmir Karaburun'da tarım alanları ve meraların, kentsel ve doğal sit alanlarının üzerine yapılmak istenen GES için yeni bir süreç başlatıldı. Bölge halkı ve çevre örgütleri tepkili.

Almanya’da rekor rüzgar ve güneş enerjisi, fosil yakıtları geride bıraktı

Almanya, 2023'ün aynı döneminde yüzde 40 olan elektriğinin yüzde 45'ini 2024'ün ilk dokuz ayında güneş ve rüzgardan elde ederek rekor kırdı.

Akkuyu NGS’de nemden dolayı borular paslandı, yerleşke ormana doğru genişletiliyor

Akkuyu Nükleer Santrali, işçilerin yerleşkesi için ormanlık alana doğru büyütülecek. Bölgedeki nemden dolayı kullanılan boruların da paslandığı ve çalışmaların gecikeceği öne sürüldü.

EN ÇOK OKUNANLAR