Alman profesör, böcek çalarken yakalandı

Alman profesör Thomas Pufe, Belek’te tatili sırasında topladığı palmiye ve çam böceklerini kargoyla ülkesine göndermek isterken jandarma tarafından yakalandı.

Almanya’daki Aachen Üniversitesi’nde Biyoloji Hücre Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Thomas Pufe, Belek turizm merkezine bir hafta önce tatil için geldi.

Burada ağaçlardan topladığı palmiye ve çam böceklerini Almanya’ya göndermek üzere 6 plastik tüp içerisine koyan Pufe, böcekleri kargoya vermesi için bir otel görevlisine paket içinde teslim etti. Otel görevlisi paketi Belek turizm merkezinde bulunan bir kargo şirketine götürdü. Görevlinin ayrılmasından sonra durumdan şüphelenen kargo çalışanları, jandarmaya haber verdi. Pufe’yı takibe alan jandarma, dün sabah otelden ayrılacağı sırada onu gözaltına aldı.

Thamosa Pufe, Belek Jandarma Karakol Komutanlığı’nda verdiği ifadede, “Amacım, palmiye hayvancığı olup olmadığının tespiti için böcekleri görev yaptığım üniversiteye göndermekti. Bu canlılar Türkiye’ye Endonezya’dan geldiler. Avrupa’ya göç edip etmeyecekleri üzerinde araştırma yapmak için numune böcekleri tüplere koydum. Başka bir niyetim yoktu. Ben Aachen Üniversitesi’nde Hücre Biyoloji Bölümü Başkanı olarak görev yapmaktayım. Bu böceklerin yurtdışına gönderilmesinin yasak olduğunu bilmiyordum” dedi. 28 BİN LİRA CEZA KESİLİP SERBEST BIRAKILDI
Tatil yaptığı Antalya’da 6 deney tüpüne koyduğu 21 ağustos böceği ile 8 kızıl palmiye böceğini kargo yolu ile yurtdışına çıkarmaya çalışırken yakalanan Almanya’daki Aachen Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Thomas Pufe’ye, ’Çevre Kanunu’na muhalefet’ suçlamasıyla 28 bin lira ceza kesildi.

Gözaltına alınan Prof. Dr. Pufe serbest bırakılırken, böcekler ise Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. (Ajanslar)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Atılmış bir cips paketi, bir mağara ekosistemini nasıl harap eder?

Güney New Mexico'daki Carlsbad Mağaraları Milli Parkı'na atılan bir mısır cipsinin mağarada oluşturduğu küf, bu özel yeraltı ortamında yaşayan minik mikropları ve böcekleri etkiledi.

Türkiye’de iklime ve doğaya verilen zarardan milyonlar etkileniyor

'Güvenli ve Adil Alan'ı tanımlayan bilim insanlarının 25 yıllık gelecek projeksiyonları, dünya halklarının tehlikeli devrilme noktalarını aşma riskiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

[Her şey mevsiminde güzel] Eylül ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Yeşil Düşünce Derneği, eylül ayında hala kışa turşular kurarak, konserveler ve soslar yaparak hazırlanabileceğinizi hatırlatıyor.

Ağustos ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Yazın son ayı ve yaz bereketini en çok hissettiğimiz ay geldi; Ağustos. Peki bu ayda hangi sebze meyveleri tüketmeliyiz?

Temmuz ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Yeşil Düşünce Derneği; doğayı ve doğal olanı korumak, zehirsiz gıdaya ulaşmak, sağlıklı olmak, yerel küçük üreticileri desteklemek, ev ekonomisini korumak ve karbon ayak izini düşürmek için mevsiminde yemenin önemini hatırlatıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR