Alman Nükleer Santralleri 2035'e Kadar Faaliyette

Almanya'da bir nükleer santral

Almanya, nükleer enerji santrallerini planlanandan 12 yıl daha uzun faaliyette tutacağını açıkladı.

Berlin’de Alman hükümetinin üst düzey siyasetçilerinin görüşmesi sonrası açıklanan kararla birlikte, nükleer reaktörler 2035 yılına kadar faaliyette kalabilecek.

Avrupa’nın en büyük ekonomisi Almanya’da nükleer enerji santrallerinin geleceği konusu, iş dünyası ile çevrecileri karşı karşıya getiriyor.

Bir önceki merkez sol Alman hükümeti, nükleer enerji santrallerinin faaliyetlerine 2021 yılı içinde son vereceklerini açıklamıştı.

Başbakan Angela Merkel, yenilenebilir enerji kaynaklarının, nükleer enerjiden vazgeçilmesine imkân tanıyacak ölçüde geliştirilemediğini söylüyor.

Yeni kararlar uyarınca, Almanya’da enerji şirketleri, yenilenebilir enerji kaynağı geliştirme çalışmalarını desteklemek için ek vergi verecek.

Nükleer santrallerin geleceği konusunda ortak bir karar vermenin, hükümet ortaklarının aylarını aldığı belirtiliyor.

Koalisyon ortaklarının kararının parlamento tarafından da onaylanması gerekiyor.

Büyük enerji şriketleri, getirilecek ek vergilere karşı çıkıyor.

Kamuoyu yoklamaları, Almanların çoğunluğunun, nükleer enerji santrallerinin kapatılmasına destek vereceğine işaret ediyor. (BBC)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

[COP29] Fosil yakıt sübvansiyonlarını kaldırma koalisyonuna üç ülke daha katıldı

Birleşik Krallık, Yeni Zelanda ve Kolombiya'nın katılmasıyla 'Sübvansiyonlar Dahil Fosil Yakıt Teşviklerinin Aşamalı Olarak Kaldırılması Uluslararası Koalisyonu'na üye ülke sayısı 16'ya yükseldi.

[COP29] Birleşik Krallık 2035 hedefini açıkladı: Emisyonlarda yüzde 81 azaltım

Birleşik Krallık Başbakanı Steimer COP29'da ülkesinin karbon emisyonlarını yüzde 81 oranında azaltma yönünde iddialı hedefini açıkladı. İklim kampanyacıları memnun ama temkinli.

Kazdağları, yeniçeriler, madenler: Enter! – Gizem Kastamonulu

Cengiz Holding, hukuku da yanına alarak bakır madeni için Kazdağları'nda ağaç kıyımına başladı. Bu talanı durdurmak için Kirazlı'daki sesi yeniden yükseltmekten başka çaremiz yok.

Prof. Sarı’dan uyarı: Marmara Denizi’nde müsilaj geri döndü

Marmara Denizi'nde 10 metre derinlikten itibaren yeniden müsilaj oluşumu görülmeye başlandığını duyuran Prof. Mustafa Sarı, acilen etkin uygulanmayan Eylem Planı'nın hayata geçirilmesini istedi.

Muğla’da üç gün süren yangınların ardından: Bin hektara yakın alan kül oldu

Muğla'da 17 Ekim'de başlayan ve ancak 4. gün kontrol altına alınabilen yangında zeytinlikler, ormanlık ve tarım alanlarından oluşan yaklaşık bin hektarlık alan kül oldu.

EN ÇOK OKUNANLAR