Allahabad’da Kumbh Mela zamanı

Dünyanın en büyük dini buluşması olan Kumbh Mela Festivali, Hindistan’ın Allahabad kentinde başladı. Hindu inanışına göre 12 yılda bir yapılan festivalde milyonlarca kişi, Ganj ve Yamuna nehirlerinin birleştiği yerde günahlarından arınmak için yıkanıyor. İnanışa göre bu yıkanışla yaşam döngülerinden özgürleşiyor, ölüp, yeniden doğuyorlar. En son 2001’deki Kumbh Mela buluşmasında 40 milyon Hintli bir araya gelmişti.

55 gün sürecek festival sırasında milyonlarca Hindu, günahlarından arınmak için, kutsal kabul ettikleri Ganj Nehri’nin buz gibi sularına dalacak.

Yetkililer, astrolojik işaretlere göre festivalin en önemli günü kabul edilen bugün, sabah saatlerinde 3 milyon kişinin nehre girdiğini söyledi. Kutlamalar devam ediyor.

YENİDEN DOĞUŞ


Gün sonuna kadar 11 milyon kişinin günahlarından arınmak için Ganj’a dalması bekleniyor. Hindular, İbrik Festivali olarak da bilinen kutlamalar sırasında Ganj Nehri’nde yıkanmanın günahlarından arınmalarına ve ölüm ile yeniden doğuş döngüsünden özgürleşmelerine yardımcı olacağına inanıyor.

4 YERDE KUTLANIYOR


Festival sırasında yurt içinden ve dışından 50 milyondan fazla Hintli’nin Ganj’da yıkanması bekleniyor. Festival, “Hindu tanrısı Vişnu’nun kanatlı küheylanı Garuda’nın bir ibrik kutsal ölümsüzlük suyu için şeytan-cinlerle yapılan savaş sırasında dinlendiği” 4 yer olan Allahabad, Haridvar, Ujjain, and Nashik’de kutlanıyor.

2001’DE 40 MİLYON KİŞİ VARDI


Kumbh Mela, 6 yılda bir Haridvar ve Allahabad’da kutlanıyor. Garuda’nın uçuşu 12 kutsal gün yani 12 yıl sürdüğü için İbrik Festivali her 12 yılda bir dört kentte birden düzenleniyor.

Kumbh Mela, dünyanın en büyük dini festivali olarak kabul ediliyor. 2001’de 40 milyon kişi aynı gün Ganj’a Nehri’ne girmek için Allahabad kentinde bir araya gelerek dünya rekoru kırmıştı.

Guardian, Hürriyet Avrupa, Euronews, Yeşil Gazete

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bugün Dünya Bisiklet Günü: Temiz, basit, ucuz, doğayla barışık

Dünya Bisiklet Günü, bisikletin çevre dostu ve sağlıklı ulaşım alternatifi olarak önemini vurgulayarak, bisiklet kültürünün gelişimine ve sürdürülebilir ulaşım altyapılarının önemine dikkat çekiyor.

‘Trafik terörü’ne teslim edilen Adalar’da şimdi de minibüs dönemi!

Elektrikli araçların işgali altındaki Adalar'a şimdi de İstanbul'da semtler arasında kullanılana benzeyen minibüsler getirildi. Adalılar, faytonların kaldırılmasının ardından ağır trafik keşmekeşi yaşayan yaşam alanlarının 'yürünebilir' olması taleplerini sürdürüyor.

AMİD’den ‘Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği’ne yeni bir yaklaşım

Alternatif Medya ve İletişim Derneği’nin organize ettiği ‘İklim Krizi ile Mücadele için Hak Temelli Yaygın Eğitimi Geliştirme Projesi’, alanında uzman isimlerle öğretmenleri bir araya getirdi.

Yeni ‘Mutlu Gezegen Endeksi’nde Türkiye 91. sırada

Berlin'deki Hot or Cool Enstitüsü tarafından hazırlanan Mutlu Gezegen Endeksi sonuçları, yüksek tüketim seviyelerinin yüksek refah seviyeleri anlamına gelmediğini gösteriyor. Aşırı tüketim sadece gezegene zarar vermekle kalmıyor, insanların refahı için de faydasız.

Kanada’daki plastik kirliliği görüşmelerinden yine karar çıkmadı

Plastik kirliliğini sonlandırmak amacıyla küresel bir anlaşma üzerinde çalışmalar devam ederken, dördüncü tur müzakereler Kanada'da sona erdi.

EN ÇOK OKUNANLAR