ManşetTürkiye

Ali Ağaoğlu: “3, 4 ağacı kesmedik, söktük”

0

İşadamı Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 Projesinde yer alan Fatih Ormanı’nda mesire yeri ile ilgili bakanlığın iptal kararını basın toplantısıyla değerlendirdi. Usul hatası yaptıklarını belirten Ağaoğlu, Bakanlığın fesih kararını saygıyla karşıladıklarını kaydetti.

Orman ve Su işleri Bakanlığı’nın Fatih Ormanı’nın devrine ilişkin sözleşmeyi feshetmesi sonrasında Maslak 1453 Projesi’nin sahibi Ağaoğlu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu basın toplantısı düzenledi.

“Bakanlığın iptal kararını saygıyla karşılıyorum. 2 yıl sonra devir için Bakanlık izni gerekiyordu, usul hatası yaptık. Biz maalesef burada işlerimizin yoğunluğundan hata yaptık. Bakanlığın tasarrufuna saygı duyarız.” diyen Ali Ağaoğlu, Bugüne kadar ilgili alana 3.5 milyon TL yatırım yaptıklarını belirterek  “Orman Bakanlığı’na seve seve yeri iade etmeye hazırım” dedi.

15 Ekim’den bu yana satışa çıkan 2 bin 700 dairenin 2 bin 100’ü satıldığını ve Emlak Konut’un hesabına yattığını kaydeden Ağaoğlu. 1.2 milyar liralık satış geliri elde ettiklerini de belirtti.

3-4 AĞACI SÖKTÜK, KESMEDİK

Yeşilst tarafından başlatılan imza kampanyasındaki ağaçların kesildiği iddiası ile ilgili,”Projenin yapıldığı arazideki gecekondudaki 3-4 tane ağacı makinelerle söktük. Satış ofisinin önüne yerleştirdik, kesmedik.” diyen Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 Projesi reklamlarındaki Fatih Ormanı’nda kendisini at üstünde gösteren çekimle ilgili olarakta, “Reklam biraz kibirli oldu, kabul ediyorum. Orman olduğu için atla gezdim deniz olsa kayıkla gezerdim” diye konuştu

Tüketicileri yanılttığı iddialarını da yanıtlayan Ağaoğlu, “Hemen evinizin yakında böyle bir orman olsun istemez misiniz dedik. Satışımızda olumsuz bir durum yok. Doğaya insanların sahip çıkması beni mutlu eder. Ama bunu art niyetli insanların başka amaçlı kullanıp yönlendirmesini kınıyorum. Aleyhime kampanyayı art niyet olarak görüyorum. Yasal hakkımızı arayacağız” şeklinde konuştu.

(Ntvmsnbc, Yeşil Gazete)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.