Spor

AKP’li vekilden şok iddia: “Trabzonspor da şike yaptı”

0

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Oktay Saral’dan şike iddiası: “Trabzonspor da şike yaptı”

Saral, TDF Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Komisyonu’nun ziyareti sırasında gündem yaratacak açıklamalar yaptı.

Trabzon doğumlu olduğunu kaydeden Saral, Çanakkelespor’da Kulüp Başkanlığı yaptığı döneme ilişkin, “Ben kulüp başkanlığı da yaptım. Şike yaptık biz. Şike yapmayan bir tane takım yok. Trabzonspor da bunun içerisinde. hatır şikesi deyin. bilmem ne deyin. herkes yaptı” şeklinde konuştu.

Trabzonlular tarafından kendisine yönelik yapılan eleştiriler hakkında da konuşan Oktay Saral, “Twitter’da selam veriyorum kupayı ne zaman vereceksin diyorlar. Çanakkale ruhuyla ilgili twit atıyorum sen önce kaybettiğin Trabzonspor ruhunu bul diyorlar. Yemediğim küfür kalmadı. Hiçbir makuliyet ölçüsü yok” dedi.

Oktay Saral’ın bu iddiasının ardından Trabzonspor’un kınaması da gecikmedi. Kulüp tarafından yazılı olarak yapılan açıklama şu şekilde:

“Milletvekili Oktay Saral’ın kulübümüzle ilgili kamuoyuna yansıyan açıklamalarını büyük bir üzüntüyle ve esefle öğrenmiş bulunmaktayız.

Trabzonspor Kulübü’nün haklılığı adli makamlarca kabul edilmiş davasına gölge düşürmeye yönelik böylesi söylemler İstanbul Milletvekili olsa da Trabzon kökenli bir siyaset adamına yakışmamaktadır.

Kulübümüz kurulduğu tarihten bu yana Türkiye liglerindeki mücadelesini onuruyla sürdürdüğü gibi, elde ettiği başarıların hiç birinde en küçük şaibeye sebebiyet verecek leke bulunmamaktadır. Gerçekler ortadayken Oktay Saral’ın kendi kulübünde yöneticilik dönemlerinde yaptıklarını Trabzonspor Kulübü’yle özdeşleştirme çabalarının hiç bir inandırıcılığı bulunmamaktadır.

Bu vesileyle kulübümüzün üyesi olan ancak üyelik sorumluluğunu 3 yıldır yerine getirmeyen Oktay Saral’ı söylemleri nedeniyle kınıyor, ifadelerini kamuoyu önünde düzeltmeye ve camiamızdan özür dilemeye davet ediyoruz.”

(Yeşil Gazete)

 

 

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.