Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

AKP Gençlik Kolları’nın Hatay Kongresi’nde davullu zurnalı eğlence

0

Pandemi sırasında sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmemesi ve oldukça kalabalık olması nedeniyle tepki toplayan AKP İl Kongreleri’ndeki görüntülerin bir benzeri Hatay İl Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi’nde yaşandı.

Katılımcıların şarkılar ve davul ritimleri eşliğinde kalabalık bir şekilde dans ettiklerini ve maske takmadıklarını gösteren video sosyal medyada büyük bir tepki topladı.

 

11 Şubat tarihinde düzenlenen eğlence sırasında AKP Defne Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Özyurt, partililer tarafından omuzlara alındı ve maskesini bir halay mendili olarak kullandı. Kongre bir düğün havasında kutlandı.

Karadeniz’de ‘lebalep’ kongreler

Daha önce de AKP’nin Karadeniz bölgesinde gerçekleştirdiği il kongreleri büyük tepki toplamıştı. Kapalı spor salonunda düzenlenen Rize AKP İl Kongresi‘nde konuşan Erdoğan “Salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize’de salon lebalep (tıklım tıklım) dolu” demişti.

Gelen tepkilere rağmen Erdoğan, Trabzon AKP İl Kongresi’ne katılmış ve salonda yine sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı görüntülenmişti.

Bu kongrelerin ardından açıklanan haftalık vaka sayılarında vaka sayısının özellikle Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize gibi Karadeniz illerinde, İstanbul ve Ankara gibi kentlerin üç, dört katı fazla olduğu görüldü.

İzmir’de benzer görüntüler

Son olarak da AKP İzmir İl Kongresi‘nde yine sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmemişti. Salona girmek için sıra bekleyen binlerce yurttaş, kalabalık gruplar halinde turnikelerden geçiş yaptı.

Üç ayrı polis noktasında aramaların yapıldığı ve üst düzey güvenlik önlemlerinin alındığı salonda, izdiham yaşandığını gösteren görüntüler büyük tepki topladı.

You may also like

Comments

Comments are closed.