Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

İzmir AKP İl Kongresi’nde pandemiye rağmen izdiham yaşandı: Yasaklar sadece bize mi?

0
Fotoğraf: AKP İzmir

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın da katılacağı koronavirüs pandemisine rağmen düzenlenen AKP İzmir İl Kongresi‘nde yine sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmedi.

Salona girmek için sıra bekleyen binlerce yurttaş, kalabalık gruplar halinde turnikelerden geçiş yaptı. Üç ayrı polis noktasında aramaların yapıldığı ve üst düzey güvenlik önlemlerinin alındığı salonda, izdiham yaşandığını gösteren görüntüler büyük tepki topladı. 

Bizim iş yerlerimiz neden kapalı?

Beyoğlu Esnafı tarafından yapılan paylaşımda da “Bugün AK Parti İzmir İl Kongresinin girişinde çekilen görüntüler bunlar. Böyle kongreler yapılabiliyorsa neden bizim iş yerlerimiz kapalı? Böyle adaletsizlik olur mu! Yazık değil mi esnafa?” soruları yöneltildi.

‘Sizi farklı kılan ne?’

Üsküdar Üniversitesi‘nde öğretim üyesi Deniz Ülke Arıboğan ise paylaşımında “AK Parti’nin yükselen tepkilere rağmen hıncahınç dolu salonlarda Kongre yapmaya devam etmesi inanılmaz.  Milyonlarca çalışan, esnaf kan ağlıyor; çocuklar gençler okullarına gidemiyor; toplum ağır travma altında ve herkes pandemi yasaklarının bitmesini bekliyor. Sizi farklı kılan ne?” tepkisini gösterdi.

Karadeniz’de ‘lebalep’ kongreler

Daha önce de AKP’nin Karadeniz bölgesinde gerçekleştirdiği il kongreleri büyük tepki toplamıştı. Kapalı spor salonunda düzenlenen Rize AKP İl Kongresi‘nde konuşan Erdoğan “Salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize’de salon lebalep (tıklım tıklım) dolu” demişti.

Gelen tepkilere rağmen Erdoğan, Trabzon AKP İl Kongresi’ne katılmış ve salonda yine sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı görüntülenmişti.

Bu kongrelerin ardından açıklanan haftalık vaka sayılarında vaka sayısının özellikle Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize gibi Karadeniz illerinde, İstanbul ve Ankara gibi kentlerin üç, dört katı fazla olduğu görüldü.

‘Kişilere kamu kaynaklarıyla test yapılıyor’

Öte yandan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, pandemi döneminde devam eden AKP il kongreleri öncesinde katılımcılara kamu kaynakları kullanılarak Covid-19 testi yapıldığını söyledi.

Kalabalıklığıyla dikkat çeken AKP il kongrelerinde belirti aranmaksızın Covid-19 testi yapıldığını ifade eden Emir yaptığı açıklamada, “Ankara’daki kongre öncesinde yüzlerce kişinin testi Cumhurbaşkanlığında yapıldı. İki gün önce de İzmir kongresinin testi için pazar günü kamu hastaneleri seferber edildi. Sağlık Bakanlığı, söz konusu AKP kongresi olunca ne kriter dinliyor ne de algoritma” dedi.

‘AKP’li olma kriteri mi eklendi?’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi sunan CHP’li milletvekili şu soruların yanıtlanmasını talep etti:

AKP il kongresine katılan yönetici ve üyelerinin hangi semptomla kamu hastanelerinde PCR testi yapıldı? Yoksa test yaptırmak için belirlenen kriterler arasına AKP yöneticiliği ya da üyeliği mi eklendi?”

 
 

You may also like

Comments

Comments are closed.