EmekEnerjiManşet

Akkuyu’da iş cinayeti: Atanamayan öğretmen yüksekten düşüp öldü

0

Mersin‘in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali‘nde çalıştığı sırada dengesini kaybederek düşen ve geçirdiği beyin kanamasından ötürü hastaneye kaldırılan atanmayan öğretmen İlyas Bul öldü.

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, “Gencecik bir öğretmenin Akkuyu cehenneminde yaşamını yitirmesinin sorumlusu AKP iktidarıdır” dedi.

Sözcü‘den Ali Ekber Şen‘in aktardığına göre, atanmadığı için Akkuyu Nükleer Santrali’nde bir süre önce işçi olarak çalışmaya başlayan 26 yaşındaki İngilizce Öğretmeni İlyas Bul, iş sahasında düşmesi sonrasında geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı ve tedavisi üç gündür sürüyordu. İlyas Bul, bugün sabah saatlerinde yaşam mücadelesini kaybetti.

Bozan: Bir bir cinayet, vebali AKP iktidarının

İlyas öğretmenin ölümünü kaza değil, AKP iktidarının gençlerin geleceği ile oynaması olarak yorumlayan Bozan, şunları söyledi:  “Akkuyu, ilk günden beri skandalların santrali oldu. Birçok işçinin kölelik şartlarında çalıştırıldığı Akkuyu’da daha önümüzdeki günlerde tüm kamuoyuna yansıyan bir zehirlenme vakası yaşandı. İnsanların canını ucuz gören bu siyasi iktidar, halka bu zulmü reva görüyor. Sonuç ne oldu? Hiçbir şey. Çünkü denetim yok, tedbir yok.”

Akkuyu’da yaklaşık 1500 işçi zehirlenmişti: Bakanlık yemeklere ‘temiz’ demiş
Akkuyu NGS inşaatında yaklaşık 1500 işçi zehirlendi
Akkuyu Nükleer Santrali işçilerini taşıyan otobüs kaza yaptı, 40 işçi yaralı
Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne işçi taşıyan iki otobüs çarpıştı

‘Akkuyu cehennemi’ne derhal el atılmalı’

Bozan, İlyas Bul’un  iş sahasında düşerek beyin kanaması geçirdikten sonra yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini kaybettiğini dile getirdi:

“Bu kardeşimiz atanmadığı için çareyi Akkuyu’da çalışmakta bulmuş. Bu, ülkedeki gençlerin yaşadığı gerçekliğin resmidir. Gençler geleceksizleştirildi. Bakın atanmayan öğretmen diyoruz.

Okulda öğrencilerle birlikte olması gereken bir öğretmenin, Akkuyu Santrali cehenneminde son bulan yaşam mücadelesini konuşuyoruz. Gencecik bir öğretmenin Akkuyu cehenneminde yaşamını yitirmesinin sorumlusu AKP iktidarıdır.

Bu gencimizin ve geleceksizleştirilmiş daha milyonlarca gencimizin yaşadıklarının vebali AKP iktidarının boynunadır. Derhal skandallar ve acı olaylarla gündemden düşmeyen Akkuyu cehennemine el atılmalıdır.”

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.