Akköprü Barajı satışa çıkarıldı-CHP’li Burak Erbay: Barajın satılmasına karşı direneceğiz

Akköprü barajının 2012 yılında hizmete açıldığını kaydeden CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, baraj için halktan o dönemin parasıyla yaklaşık 4 katrilyon alındığını hatırlattı.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Muğla Köyceğiz‘deki Dalaman Çayı üzerinde bulunan Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali ile birlikte santral tarafından kullanılan taşınmazların Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldığını duyurdu.

CHP’li Erbay, barajın satışa çıkarılmasının ülkenin nasıl bir çıkmaza girdiğini ortaya koyduğunu ifade ederek, karara karşı direneceklerini söyledi.

‘Baraj bölgedeki tarımsal sulama için çok önemli’

ANKA‘da yer alan habere göre, CHP Dalaman İlçe Başkanlığı’nda bir açıklama yapan Burak Erbay, barajın bölgedeki tarımsal sulama alanı için çok önemli olduğunun altını çizdi ve açıklamalarına şöyle devam etti:

Köyceğiz ilçesi sınırları içerisinde kalan ve Dalaman Çayı üzerinde bulunan Akköprü Barajı’nın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na devredildiğini ve özelleştirilmek istendiğini öğrendik. Akköprü Barajı; Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca bölgelerini besleyen en önemli su kaynaklarında birisidir. Bu baraj bölgedeki tarımsal sulama için çok önemlidir. Akköprü Barajı 142 bin hektar tarım alanının sulanmasını sağlamaktadır. Binlerce insan tarımsal üretimle hayatını kazanmaktadır.

Akköprü Barajı’nın temeli 1995 yılında atıldı. 2011 yılında inşaatı tamamlanarak su tutmaya başlandı ve 2012 yılında da hizmete açıldı. Bu baraj için milletin cebinden o zamanın parası ile yaklaşık 4 katrilyon çıktı. Türkiye’nin altıncı büyük barajı olan Akköprü Barajı yaklaşık 115 megavat elektrik üretiyor.”

‘Özelleştirme kararı derhal geri çekilmeli’

Barajın satılmasının ülkenin nasıl bir çıkmaza girdiğini ortaya koyduğunu kaydeden Erbay, söz konusu özelleşmeye karşı olduklarını da dile getirdi:

Yıllardır büyük emek ve çaba gösterilerek inşa edilen birçok değer AKP eli ile özelleştirilmektedir. Ülkemizde ne kadar stratejik kurum varsa satıldı. Şimdi de sıra baraj ve enerji santrallerine geldi. Enerji, dünya için hayati öneme sahiptir. Hele ki doğa dostu hidroelektrik santralleri çok daha büyük öneme sahiptir. Ancak AKP iktidarının yanlış ekonomi politikaları nedeniyle ülkemiz her geçen gün daha büyük krizlere sürüklenmektedir. Bu krizlerden çıkmanın yolu miras yedi bir şekilde bu ülkenin varlıklarını satmak değildir.

Bu barajın satılması ülkemizin nasıl bir çıkmaza girdiğini ortaya koymaktadır. AKP kendini kurtarmaya çalışmaktadır Muğla halkı olarak; Köyceğiz, Dalaman, Ortaca halkı olarak bu yatırımın devletin uhdesinde kalmasını istiyoruz. Bu özelleştirmeye karşıyız. Bu özelleştirme kararı derhal geri çekilmelidir. Barajın satılmasına karşı direneceğiz.”

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR