ManşetDoğa MücadelesiTürkiye

CHP’li Erbay’dan Meclis’te Akbelen çıkışı: AKP ormanlarımızdan, koylarımızdan ne istiyor?

0
burak erbay tbmm

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Milas‘ta Akbelen ormanındaki ağaç katliamı hakkında Meclis‘te konuştu.

AKP‘nin Muğlamızdaki talan projelerine karşı bu toprakları savunmak için oradan oraya koşmaktan bıktık” diyen Erbay, “AKP, plajlarımızdan ne istiyor, koylarımızdan ne istiyor, ormanlarımızdan ne istiyor? Siz nasıl insanlarsınız? Artık yeter” ifadelerini kullandı.

Akbelen ormanlarında zeytin ağaçlarının kesimine yeniden başlanması üzerine bölgeden sürekli telefon aldıklarını dile getiren CHP’li Erbay şunları kaydetti:

“Hukuksuz bir yönetmelikle Akbelen ormanları talan ediliyor. Sabah saatlerinden bu yana Milas’tan, İkizköy‘den telefonlar geliyor. İnsanlar ağlayarak zeytin ağaçlarının yeniden kesilmeye başladığını aktarıyor. Bir avuç maden için 100 yaşındaki zeytin ağaçları yok ediliyor.”

Hukuksuz bir yönetmeliğe dayanarak doğanın katledildiğini belirten Erbay,  “Bu uygulanan yönetmelik kanuna aykırı, yönetmeliğin gereğini bile yerine getirmiyorlar. Tarım Bakanlığı’ndan alınan bir izin yok, kamu yararı yok. Bu proje yanlıştır, bu yönetmelik iptal edilecektir” dedi.

Bölgenin su kaynakları yok olacak

Bodrum’a giden içme suyunun bu bölgeden geçtiğini aktaran Erbay, alanda maden sahası açılması durumunda binlerce insanın kullandığı su kaynaklarının yok olacağının altını çizdi.

Her yıl milyonlarca insanın geldiği Muğla’daki su sıkıntısına dikkat çeken milletvekili,  “Buna rağmen ormanlar ve yeraltı kaynakları yok ediliyor. Bu ormanlara sahip çıkılmazsa birkaç yıl sonra Bodrum’a gelen misafirlerimiz su bulamayacaklar. Eğer bu şirketler istedikleri faaliyetleri yürütürlerse, kömür havzası diye yerin altına inerlerse yerin altındaki su kaynakları yok olacaktır” şeklidne konuştu.

“Görünenin ötesinde çok daha büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız” diyen Erbay, Gözünüz doymak bilmiyor ama biz topraklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi ve Bodrum, Yatağan ve Milas‘ta halkı direnişe katılmaya davet etti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.